BOJANA PROTIV LI NA U POLUFINALU SIDNEJA

Izvor: Kurir, 12.Jan.2011, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOJANA PROTIV LI NA U POLUFINALU SIDNEJA

SIDNEJ - Posle tri uzastopne pobede u kvalifikacijama, koje su joj omogućile učešće na glavnom turniru u Sidneju, srpska teniserka Bojana Jovanovski nastavila je u istom stilu i jutrošnjom pobedom protiv Italijanke Flavije Penete (6-4, 6-1), ostvarila najveći uspeh u karijeri - plasman u polufinale jednog WTA turnira.

Za ulazak među četiri najbolje učešnice turnira koji se igra za nagradni fond od 618.000 dolara, Jovanovskoj su trebale, takođe, tri pobede.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prvom kolu savladala je Estonku Kanepi, u drugom Frnacuskinju Aravan Rezai i jutros Italijanku Penetu.

Sve tri su bolje rangirane na WTA listi od srpske teniserke, ali nijedna od njih nije potvrdila svoj rejting u direktnom duelu sa 19.godišnjom Beograđankom.

Pogotovo ne Peneta koja je Jovanovskoj pružala otpor svega 78 minuta. Čak šest puta Jovanovski je oduzela servis protivnici, zbog čega meč nije ni trajao duže.

Protivnica srpskoj teniserki u polufinalu biće Kineskinja Li Na koja je pobedila Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 3.6, 7-6 (7-4), 6-3.

Bio je to izuzetno uzbudljiv duel u kojem je Kuznjecova dobila prvi set, a u drugom vodila sa 5-3. Usledio je, međutim, veliki preokret i Li Na, koja je postala prva Kineskinja među deset najboljih na WTA listi, boriće se za ulazak u finale sa Jovanovskom.

Ono što je u ovom trenutku izvesno, jeste da su Li Na i Jovanvski plasmanom u polufinale "zaradile" po 29,500 dolara, i da su osvojile po 200 WTA bodova.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.