Andželinin tigar i Bekamov Isus

Izvor: Politika, 09.Maj.2011, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andželinin tigar i Bekamov Isus

Malobrojni su one popularne ličnosti koji nemaju makar jedno slovo trajno utisnuto na koži

Tetovaže poznatih često su inspiracija „običnim” ljudima, a u svetu glumaca, košarkaša, fudbalera, vaterpolista, tenisera, muzičara gotovo da su malobrojni oni koji nemaju makar jedno slovo trajno utisnuto na koži. Najuočljivije su kod sportista, glumci ih ponekad zbog snimanja filma prekrivaju ili ih stavljaju na mesta za koja je malo verovatno da će biti u kadru. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Holivudska zvezda Andželina Džoli na levoj nadlaktici istetovirala je koordinate mesta rođenja svoje usvojene i rođene dece. Na tom mestu je prethodno imala napisano ime bivšeg muža Bilija Boba Torntona, ispod kojeg je bila slika zmaja. Kad se brak raspao, laserom je uklonila stari tatu, a njegove tragove pokrila novom slikom. Na dnu leđa ima velikog tigra, a na vratu natpis „Znajte vaša prava”. Njen prvi tatu bio je japanski znak za reč smrt, napisan na levom ramenu, a trebalo je da je podseti na prolaznost života. Kad je usvojila dečaka Medoksa iz Kambodže, prekrila ga je molitvom na pismu zvaničnog jezika te zemlje. 

Fudbaler Dejvid Bekam ima nekoliko velikih tetovaža od kojih je poslednju pokazao u februaru. To je lik Isusa Hrista kojeg nose tri anđela, a fudbaler je za crtež rekao da predstavlja njega i njegova tri sina. To je rad jednog od najpoznatijih tatu majstora iz Los Anđelesa Marka Mahonija koji je radio tetovaže brojnim holivudskim ličnostima. Bekam u gornjem delu leđa ima istetoviranog anđela u obliku krsta, zatim još imena trojice sinova Bruklina, Romea i Kruza, poruke ispisane kineskim pismom, Viktorijino ime na hindu jeziku, rimski broj sedam kao simbol broja na njegovom dresu i još mnogo šta, jer su mu obe ruke sada potpuno prekrivene slikama.

Po likovnim ukrasima na telu posebno se ističu košarkaši NBA lige. Denis Rodman jedan je od onih koji su poznatiji po tetovažama nego po sportskom umeću. Veći deo njegovog tela prekriven je tetovažama, pa na grudima ima dva velika bika, kao i veliki broj takozvanih tribal tatua na stomaku, ramenima i vratu. Na jednoj ruci ima veliko sunce sa ajkulom u sredini, a na drugoj mali krst, đavolicu sa kopljem i druge slike koje se čak i ne vide jasno.

Srce u kojem je napisala ime svog supruga Antonija Banderasa krasi nadlakticu glumice Melani Grifit. Osim tetovaže na licu, bokser Majk Tajson ima, između ostalog, i nacrtane portrete Če Gevare i Mao Cedunga, dok jedna od najhvaljenijih britanskih glumica Helen Miren ima na ruci uticnut simbol, kojeg je šminkom prekrivala dok je tumačila lik Kraljice Elizabete Druge u drami „Kraljica”, za koji je nagrađena Oskarom.

-----------------------------------------------------

I Šer prati tatu trendove

Među onima koji imaju tetovaže velike površine su muzičari Eminem, Fifti Sent i Merilin Menson. Glumci Kolin Farel, Džoni Dep, Dru Barimor, Megan Foks, Eva Longorija, Pamela Anderson, pevači Robi Vilijams, Rijana, Ejmi Vajnhaus, Šer i drugi takođe su ukrasili svoje telo manje ili više diskretnim tetovažama.

A. M.

objavljeno: 09.05.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.