Ana lako do 4. kola

Izvor: RTS, 29.Maj.2009, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana lako do 4. kola

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrto kolo Rolan Garosa pobedom nad Ivetom Benešovom 2:0 (6:0, 6:2). U narednom kolu Ana igra protiv bolje iz meča Viktorija Azarenko (Blr) - Karla Suarez Navaro (Špa).

"Osećam da sam se vratila u vrhunsku formu. Radila sam puno na povratku. Sada mi preostaje da sa svakim novim mečom stičem samopouzdanje", rekla je Ivanović.

"Sada sam spremna za najjače mečeve. Ovi početni dueli poslužiće mi kao priprema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za teža iskušenja sledeće sedmice", rekla je Ivanović

"Suares je izuzetno jaka na šljaci. Ona uspešno vraća i najteže lopte, dok je Azarenka poznata po agresivnoj igri. Unosi se u svaki udarac i jednostavno, voli da dominira tokom meča. Ključna stvar za mene biće da odmah preuzmem inicijativu", ocenila je Ivanović.

Ivanovićeva koja je osmi nosilac, lako je došla do pobede nad 32. igračicom sveta, Čehinjom Ivetom Benešovom. 

Prvi set, ekspresno, za 23 minuta Ana je rešila u svoju korist bez izgubljenog gema 6:0. Čehinja nije imala rešenja za igru naše teniserke, koja je odličnom igrom dominirala na terenu.

U drugi set Ana je ušla opušteno, osvojila je svoj servis, a potom Čehinja osvaja svoj, a potom i Anin servis. To je bilo sve što je Benešova uspela da uradi u meču. Ana pojačava tempo igre i osvaja sve gemove do kraja meča - 6:2 u drugom setu.

Meč je trajao 61 minut.

Ivanović: Ovo mi je jedan od najboljih mečeva

"Ovo mi je stvarno jedan od najboljih mečeva. Odigrala sam bez greške, bila sam agresivna, dobro sam se kretala, izlazila na mrežu, dobro servirala. Tako je bilo danas, sledeći će možda biti drugačiji. Važno je da sledeći meč gledam kao najteži, jer ako ne bude takav, biće samo bonus", rekla je Ivanovićeva.

"Iskreno, bilo je teže nego što rezultat pokazuje. Zaista sam srećna kako sam odigrala. Bilo je neizvesnoti u prvom gemu, kada sam spasla dve brejk-lopte. Važno je da sam sačuvala smirenost tokom celog meča i kada je bilo potrebno u drugom setu podigla intenzitet", rekla je Ivanovićeva.

"Ovaj meč mi daje mnogo samopouzdanja. Srećna sam što sam prošla i što imam priliku da igram. Imam osećaj da su mi potrebni mečevi, da prođem kroz takmičenje. Igrala sam mnogo sparing duela na treningu, ali to je mnogo drugačije od turnira. Srećna sam zbog svake pobede", rekla je Ivanovićeva.

"Imala sam od ranije samopouzdanja što se tiče kik servisa i često sam ga koristila umesto ravnog. Sada sam sigurnija i u ravnom, tako da se tako osećam i pri drugom servisu. Važno je kombinovati, jer ako stalno servirate ravno, protivnik se navikne. Radim na brzom servisu, jer u slajsu i spinu imam od ranije mnogo samopouzdanja", rekla je Ivanovićeva.

Ivanovićeva - Benešova 2:0 (6:0, 6:2)

Prva je servirala Ana i osvojila svoj servis. Na servis protivnice Ana stiže do brejk šanse, koristi je - 2:0. Ana nastavlja sa sigurnom igrom, i osvaja svoj servis gem bez izgubljenog poena. Ana pravi novi brejk za vođstvo od 4:0. Čehinja neuspeva da parira našoj teniserki, Jankovićeva lako osvaja svoj servis.

Na servis protivnice Ana osvaja prvu set loptu, koristi je - 6:0. Prvi set trajao je 23. minuta.

Ana je prva servirala i u drugom setu, i bez izgubljenog poena osvojilka gem. Benešova, na svoj servis, osvaja svoj prvi gem u meču. Čehinja se budi i na servis naše teniserke osvaja tri vezane brejk lopte, koristi prvu i pravi brejk - 1:2. Ivanovićeva se vraća u meč, na servis protivnice osvaja dve brejk šanse, prvu ne koristi, dvostruka servis greška Benešove - brejk.

Naša teniserka lako osvaja svoj servis, i ponovo vodi u drugom setu 3:2. Na servis protivnice Ana osvaja novu brejk loptu, ne koristi je, novo izjednačenje posle prednosti Benešove, i Ana osvaja drugu brejk šansu u ovom gemu, izjednačenje, prednost za Benešovu, novo izjednačenje, treća brejk lopta, izjednačenje, četvrtu brejk šansu Ana koristi - 4:2.

Bez izgubljenog poena Ivanovićeva osvaja svoj servis gem. Na servis protivnice Ana stiže do prve meč lopte, koristi je - 6:2

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RG: Atomska Ana

Izvor: Mondo, 29.Maj.2009

Ana Ivanović je razbila Ivet Benešovu 6:0, 6:2 i plasirala se u četvrto kolo Rolan Garosa.

Nastavak na Mondo...

Ana ubedljivo do osmine finala Roland Garros-a

Izvor: NC magazin, 29.Maj.2009

Ana je nakon sat vremena igre dobila meč protiv Iveta Benesove rezultatom 2:0 (6:0, 6:2). Prvi set Ana je završila u svoju korist nakon samo 23 minuta igre. U drugom setu Benesova prva pravi brejk, ali Ivanovićeva podiže nivo  igre i bez problema dolazi do 6:2.

Nastavak na NC magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.