Ana izgubila od Enan

Izvor: Blic, 10.Jan.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana izgubila od Enan

Ana Ivanović je u polufinalu turnira u Sidneju pružila jak otpor prvoj teniserki sveta Žistin Enan, ali je Belgijanka ponovo slavila.

Šampionka iz Liježa pobedila je sa 6:2, 2:6, 6:4, ali bio je to njen daleko najteži meč protiv od ponedeljka treće igračice na svetskoj WTA listi.



Ani treba čestitati na dobroj igri u duelu sa teniserkom koja je jutros rano protiv Svetlane Kuznjecove igrala svoje 56. finale u karijeri. Enanova je neporažena još od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vimbldona i meča sa Francuskinjom Marion Bartoli. Od tada je nanizala 27 pobeda i kraj serije se još ne nazire. Ona je turnir u Sidneju osvajala 2004. i 2006. godine i nema sumnje da je ovaj meč pomogao Ivanovićevoj da proveri u kakvoj formi je uoči ponedeljka i starta na prvom grend slem turniru sezone.

- Bila sam baš zadovoljna kako sam igrala ceo meč. Mislim da sam držala isti nivo igre. Nisam imala mnogo uspona i padova, kao u nekim prethodnim duelima i to je zaista pozitivno posle napornih priprema - rekla je naša teniserka.

Enanova je, što je netipično za nju, dosta grešila (deset dvostrukih servis grešaka i 16 neiznuđenih). Ipak, ona je zadovoljna što je uspela da se plasira u finale.

- Bilo je veoma važno da odigram jedan ovakav meč pred turnir u Melburnu. Moram da priznam da nema boljeg načina da se pripremite za iskušenje koje donosi grend slem - rekla je Belgijanka.

Ana se ne slaže sa mišljenjima da je protivnica igrala slabije nego inače.

- Mislim da sam bila mnogo agresivnija i da sam je više pritiskala. Nije igrala tako loše, mislim da sam uspela da podignem igru i da su njene greške plod toga. Uoči Australijen opena dobila sam mnogo na samopouzdanju i, kada se budemo sledeći put sastale, moraće da očekuje još jači otpor - obećala je Ana.

Enanova je takođe pohvalila igru srpske teniserke.

- Ana je bila veoma dobra, nije pravila mnogo grešaka i primetila sam razliku u odnosu na naš prethodni meč sa Mastersa u Madridu - rekla je prva teniserka sveta.

Drugi nosilac Svetlana Kuznjecova do finala je došla pobedom nad Čehinjom Nikol Vaidisovom, 7:5, 7:6 (7:4). Pobednici će za trijumf na „Medibank klasik" turniru pripasti ček na 95.500 dolara i 275 poena.

Jače obezbeđenje

Poučeni događajima od prošle sezone, kada je izbila tuča hrvatskih i srpskih navijača u Melburnu, organizatori Australijen opena su obećali da će pooštriti kontrolu i da neće tolerisati bilo kakav oblik izgreda.

- Svako ponašanje koje prelazi granicu pristojnog, neće se tolerisati - obećao je direktor turnira Kreg Tili.

Dokić: Do pakla i nazad

Nekada četvrta igračica sveta, sada bez plasmana. Međutim, Jelena Dokić se vratila tenisu. Nekoliko pobeda u Hobartu, a zatim i u prvom kolu kvalifikacija za Melburn protiv Marine Eraković sa Novog Zelanda, 6:4, 6:1. Jutros rano u drugom kolu igrala je protiv Tajlanđanke Tamarin Tanasugarn.

- Prošla sam pravi pakao i vratila se. Ovo je lepa serija pobeda, veoma sam srećna i sada se ne nerviram preterano ako izgubim meč. Nisam imala uopšte volje da igram, sve dok mi jednog dana nije nešto „kliknulo" i kada sam poželela da opet napravim velike stvari u karijeri - rekla je Dokićeva, koja je od oktobra smršala celih 16 kilograma.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.