Ameli Morezmo trpela nasilje – supruga osuđena na zatvor

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 09:42

Ameli Morezmo trpela nasilje – supruga osuđena na zatvor

Bivša partnerka čuvene fracnuske teniserke Ameli Morezmo, koja je trenutno u brakorazvodnom postupku, osuđena je na četiri meseca zatvora.

Nekadašnja najbolja teniserka sveta podnela je građansku tužbu zbog moralnog uznemiravanja i maltretiranja, te je dobila slučaj protiv Mari-Benedikt Urel.

Sud u Bajoneu doneo je odluku u utorak, tri nedelje nakon suđenja iza zatvorenih vrata pred krivičnim većem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dok je tužilaštvo tražilo deset meseci zatvora, supruga slavne teniserke proglašena je krivom i osuđena na četiri meseca zatvora.

Marija-Benedikti, koja je prošlog septembra stavljena u policijski pritvor, takođe je zabranjeno da se približava sadašnjoj direktorki Rolan Garosa.

Ona mora da plati i jedan evro odštete, a njen advokat je najavio žalbu na ovu presudu.

Inače, njih dve su bile u emotivnoj vezi od 2014. godine, a venčale su se 2021.

Morezmo tvrdi da je bila maltretirana od njihovog prekida 2023. godine, te su joj od tada "ponižavanje, ucene, uvrede", postalli svakodnevica.

Morezmo je tokom karijere osvojila dve velike titule u pojedinačnoj konkurenciji – 2006. na Australijan openu i Vimbldonu, a takođe je osvojila srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama 2004. u Atini.

U Međunarodnu tenisku kuću slavnih primljena je 2015, a 2021. godine imenovana je za direktorku Ronal Garosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bivšu najbolju teniserku svijeta maltretirala supruga

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2024

Ameli Morezmo, nekada najbolja teniserka svijeta, tužila je suprugu Mari Benedikt Urel zbog moralnog uznemiravanja i maltretiranja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.