Alkaras vreba – ko čuva Đokovića?

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 11:51

Alkaras vreba – ko "čuva" Đokovića?

Španski teniser Karlos Alkaras ima šansu da titulom u Kvinsu ponovo postane broj jedan na svetu.

Biće ovo tek treći turnir na travi u karijeri za 20-godišnjaka, koji je već u nekoliko navrata bio na vrhu ATP rang liste.

Prošlog ponedeljka ga je na tom mestu zamenio Novak Đoković, osvajač Rolan Garosa, koji ima 420 poena više.

Kvins je turnir iz serije 500, tako da je jasna računica – >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Alkarasa na prvo mesto vraća samo trofej u Londonu.

Takmičenje će započeti od kvalifikanta, dok bi u drugom kolu trebalo da igra sa pobednikom duela Jirži Lehečka – Alehandro Davidovič Fokina.

Ozbiljan izazov, možda i najveći, očekuje ga u četvrtfinalu, ako do njega dođe i Mateo Beretini, Italijan koji je u poslednja dva izdanja Kvinsa osvajao pehar.

Ipak, Mateo se dosta muči sa povredama u poslednje vreme, a protekle sedmice je ispao odmah na startu Štutgarta.

U Alkarasovoj polovini žreba nalaze se još, između ostalih, Frensis Tijafo, Sebastijan Korda, Miloš Raonić, Miomir Kecmanović, Kameron Nori i svi oni su potencijalni rivali u polufinalu.

Nosioci i eventualni protivnici u finalu su Holger Rune (2), Tejlor Fric (3), Lorenco Museti (6) i Aleks de Minor (7).

Nagradni fond Kvinsa je oko 2,2 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.