Alkaras uz trio najvećih? Nema smisla

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 19:17

"Alkaras uz trio najvećih? Nema smisla"

Patrik Muratoglu, poznati teniski stručnjak, nije uveren da će Karlos Alkaras dostići slavu velike trojke svetskog tenisa.

Rodžer Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal su u protekle dve decenije pisali istoriju sporta na svoj način, a Alkaras je tek započeo karijeru.

Iako Španac sa 20 godina već ima dva grend slem trofeja, Muratoglu smatra da nije uredu već sada ga gurati u takvu grupu igrača. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Ne sviđa mi se ta etiketa velike trojke koja ide uz Alkarasa. MI smo u sasvim drugoj eri. Ionako nema više te velike trojke. Ostao je samo Novak koji dominira igrom i onda Karlos koji dolazi, koji je sa 20 osvojo dva grend slema i u neverovatnoj je poziciji. I uz to pokazuje neverovatan kvalitet", kaže Muratoglu.

Francuski stručnjak, koji je radio sa mnogim poznatim igračima, dodaje da španski igrač mora još mnogo toga da uradi.

"Imenovati ga uz veliku trojku, to nema smisla. Ako pogledate današnju igru, imate Novaka i Karlosa, Danila, koji je vrlo blizu, osvaja mnogo i sve ostale koji su ispod toga. Nema ih mnogo koji mogu da osvoje grend slem, dosta su ispod tog nivoa. Kada kažemo 'velika trojka', pričamo o Rodžeru, Rafi i Novakum momcima od kojih svaki ima 20 i više slemova. Tako da imemovati nekog etiketom 'Big 3' za mene nema nikakvog smisla", dodao je Muratoglu.

On je dao i svoj sud finala Vimbldona i zašto je po njemu Alkaras pobedio Novaka.

"Iskreno verujem da je ono što je prevagnulo na stranu Alkarasa bilo to što se osećao slobodnije i relaksiranije u momentima odluke, to ga je činilo agresivnijim, igrao je tenis bez ikakvih problema. Finale Vimbldona bio je mentalni meč, a i Novak je imao meč u rukama nekoliko puta. U taj-brejku drugogs eta i na brejk lopti u petom setu, ali nekako je bio stegnut u tim ključnim momentima. Nole je najuspešniji teniser u istoriji i možda je i to teret na njegovim ramenima. Biti favorit i igrati da dodate na svoj neverovatan skor uvek stavlja teret na vas, mentalno, to je svakako teret. Mislim da je Alkaras iskoristio tu prednost", zaključio je Muratoglu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.