Alkaras piše novu istoriju tenisa

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 11:13

"Alkaras piše novu istoriju tenisa"

Boris Beker, trostruki šampion Vimbldona, očaran je igrama drugog reketa sveta, Karlosa Alkarasa.

Mladi Španac će se vratiti na tron po završetku turnira u Rimu, a Beker smatra da je teniser iz El Palmara nešto posebno.

"Karlos igra tenisa sasvim drugačije. Ono što me najviše impresionira je njegov moćan stil igre. Kada topspinom udari forhend, gde padne loptica tu trava više ne raste. Svako ko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se usudi da uđe sa njim u razemnu izgubi. Ranije smo to govorili za Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. Ipak, Alkaras ima više snage, više topspina u udarcima. Zato on ispisuje novu tenisku istoriju", rekao je Beker u podkastu "Žuta loptica".

Nemačkog stručnjaka zadivljuje i Alkarasova otpornost, posebno to što je uspeo da se vrati posle nezgodne povrede zbog koje nije igrao u Melburnu.

"Fasciniran sam načinom na koji igra ove godine. Dovoljno je teško probiti se u tenisu i osvojiti prve turnire. Posle zime sa povredama iznenađuje me da je nastavio da igra tenis na nivou na kom je stao pre toga, to su apsolutno igre svetske klase. To je za mene znak da će ostati na vrhu, da je to igrač koji može i koji žele da pobeđuje na najvećim turnirima. Ako ostane zdrav, uvek je favorit zagrend slemove, tako će biti u narednih deset godina", uveren je Boris.

U protekle dve decenije, dominirali su igrači "velike trojke", Federer - Đoković - Nadal. Koliko može Alkaras, to ćemo tek videti.

"Mislim da on ima apetit da ih stigne. Ipak, mnogo toga može da krene po zlu. Može da se povredi ili izgubi volju ako neke stvari osvoji po tri ili četiri puta. Moja želja je da on ne izgubi tu volju i ljubav prema našem divnom sportu i da o Alkarasu pričamo u narednih 15 godina", poručio je Beker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BEKER O ALKARASU: „On je isti kao Novak i Rafa, samo moćniji i razorniji“!

Izvor: HotSport.rs, 13.Maj.2023

Nemac je ponovo uporedio mladog Španca sa legendama belog sporta Nekadašnji svetski broj 1 i višestruki Grend slem šampion, Boris Beker, govorio je u podkastu „Žuta loptica“ o Karlosu Alkarasu i njegovom stilu igre, koji je po njegovim rečima zaista moćan. – Karlos igra tenisa sasvim drugačije....

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.