Alkaras je lomio mnogo reketa i plakao, otac ga je izvodio sa terena

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 16:13

"Alkaras je lomio mnogo reketa i plakao, otac ga je izvodio sa terena"

Karlos Alkaras važi za jednog od igrača koji donosi osmeh na lica mnogih navijača kada je na terenu, ali kao dečak, često je reagovao emotivno.

Španac je za tili čas osvojio svet tenisa, osvojio je dve grend slem titule i neko vreme proveo na prvom mestu svetske ATP liste.

Sada je drugi na planeti iza Novaka Đokovića, a njegov trener iz dečačkih dana, Kiko Navaro, u dokumentarcu na televiziji Sky >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u serijalu "Mladi: Novi teniski titani", otkrio je kakav je Alkaras bio kao dečak.

"Karlos nikada nije voleo da gubi. Polomio je mnogo reketa! Njegov otac je morao da ga tera sa terena jer je plakao. Morao je zaista da radi na tomebjer je morao da nađe način da sačuva energiju a da ga sve ne pogodi negativno", priča Navaro.

Ipak, teniser iz Mursije je od najranijih dana pokazivao ogroman talenat.

"Nikada nisam video takvu tehniku kod deteta. Bilo je iskreno prosto neverovatno. Udarati tako lopticu kao dečak Karlos, to nije bilo normalno. Od početka bilo je jasno da ima nešto drugačije kod njega. Imao je nešto posebno. Kada smo putovali po Evropi već je bio zvezda. Ljudi su ga već znali sa 13. 14 godina. Kada smo išlo u druge klubove da treniramo, svi su ga znali", otkrio je prvi trener Alkarasa.

Alkaras je imao problem da nađe mesto da trenira i tada je u igru uskočio Huan Karlos Ferero koji je počeo da ga trenira i vodi brigu o njemu.

Španski teniser ima ukupnon 12 titula u karijeri od toga dva grend slema, na US Openu 2022. i Vimbldonu 2023.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.