Alkaras će dugo vladati svetom tenisa

Izvor: B92, 06.Maj.2023, 16:06

"Alkaras će dugo vladati svetom tenisa"

Karlos Alkaras nastavlja da oduševljava ljubitelje tenisa širom planete.

Jedan od onih koji ga izuzetno cene jeste i nekada prvi igrač sveta, Šveđanin Bjern Borg.

Petostruki šampion Vimbldona je uveren da će mladi Španac dugo vladati svetom tenisa.

"On će uskoro biti broj jedan i mislim da će na tom vrhu ostati dugu niz godina. To kako igra, kako se kreće, ima sve u igri. Nema slabosti. Mislim da ima dobre šanse da trijumfuje u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finalu un Madridu. Gledati ovog momka kako igra je neverovatno, veoma sam impresioniran", kaže Borg.

Borg je u svoje vreme osvojio i šest titula na Rolan Garosu i smatran je za najboljeg na šljaci u to vreme.

Međutim, došao je Nadal i osvojio turnir u Parizu rekordnih 14 puta.

Što se tiče Alkarasa, on bi u odsustvu Nadala u Parizu imao znatno veće šanse za titulu, ali opet kaže da bi voleo da vidi svog idola na terenima u Bulonjskoj šumi.

"Šteta je videti kako Rafa preskače turnire na šljaci, to su takmičenja koja najviše voli. Zdravlje je najvažnije i ako je odlučio da ne ide u Rim, onda je zaključio da nije spreman. Nadam se da ću ga videti na Rolan Garosu na sto odsto. Ceo svet želi da on bude na tom procentu spremnosti", poručio je Alkaras.

Teniser iz Mursije u nedelju od 18.30 u finalu u Madridu igra protiv Nemca Jana-Lenarda Štrufa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.