Alkaras: Video sam Novakovu statistiku – to je ludo

Izvor: B92, 25.Jun.2023, 19:27

Alkaras: Video sam Novakovu statistiku – to je ludo

Španski teniser Karlos Alkaras dotakao se i Novaka Đokovića nakon trijumfa na turniru u Kvinsu.

Alkaras je slavio u finalu protiv Aleksa de Minora sa 6:4, 6:4 i tako obezbedio povratak na vrh ATP liste od ponedeljka.

Karlosu je ovo prva titula na travi u karijeri, ukupno peta u ovoj sezoni.

"Ciljevi na Vimbldonu se ne menjaju mnogo. Stiže i Novak. Osećam se bolje nego pre nedelju dana. Povratak na broj jedan daje motivaciju i samopouzdanje. Ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne bi bilo drugačije ni da sam ostao drugi na listi", rekao je Alkaras.

"Ako idem bez očekivanja, mogu da pobedim", našalio se Alkaras na konferenciji za medije, aludirajući na svoju izjavu uoči Kvinsa, na kojem sebe nije smatrao favoritom.

Jasno je da je Novak Đoković, sedmostruki šampion, glavni favorit na terenima Ol Ingland kluba.

"Sada mogu da budem veoma siguran, osećam se kao jedan od favorita na Vimbldonu, ali, iskreno, potrebno mi je više iskustva. Odigrao sam samo 11 mečeva na travi u karijeri. Smatra da sam dobar igrač na travi, sa ovim oružjem koje imam. Na Vimbldon idem sa dosta samopouzdanja. Video sam da Đoković nije izgubio meč na Centralnom terenu još od meča sa Endijem Marijem 2013. godine. To je ludo. Nadam se da će me navijači podržati kako bih dobio priliku da promenim tu statistiku", istakao je Alkaras.

Alkaras je od Đokovića izgubio u polufinalu Rolan Garosa, kada je imao velikih problema sa grčevima.

"Ovakvi trenuci, podizanje trofeja, mnogo pomaže za buduće turnire. Završiti Rolan Garos na onaj način pomalo je razočaravajuće. Doći ovde bez previše samopouzdanja i videti sebe kako igram na visokom nivou, posebno je za mene. Vimbldon je najlepši turnir na Turu, turnir koji zaista želim da osvojim jednog dana. Siguran sam da ću ove godine ostvariti taj san", istakao je Karlos.

Alkaras i Đoković će pre Vimbldona igrati na egzibiciji u Hurlingemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.