Alkaras: Svako može da me pobedi

Izvor: B92, 15.Apr.2023, 21:16

Alkaras: Svako može da me pobedi

Španski teniser Karlos Alkaras ističe da je spreman za turnir u Barseloni, gde se ne oseća kao favorit.

Drugi igrač sveta je prošle godine osvojio ovo takmičenje iz serije 500.

Alkaras je propustio Monte Karlo zbog povrede, a protekle sedmice je trenirao u Kataloniji.

"Trenirao sam sa Šapovalovim i Rudom i to mi je dobro došlo. Potreban mi je ritam, da igram poene, a sa ovim igračima sam to mogao", rekao je Alkaras.

Dosta se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priča o potencijalno velikom rivalstvu sa Janikom Sinerom.

"Obojica smo veoma mladi i borimo se za velike stvari. Zabavno je gledati naše mečeve. Nadam se da ću imati rivalstvo sa Sinerom kao što su imali članovi velike trojke između sebe. Sa Janikom se odlično slažem i van terena".

Rafa Nadal još uvek nije spreman za povratak na teren.

"Uvek želim da vidim najboljeg igrače na svakom turniru. Šteta je što ne možemo da uživamo u njegovom tenisu. Želim mu brz oporavak".

Neće igrati ni Danil Medvedev.

"Volim da igram u Barseloni, doći će porodica i prijatelji. Probaću da izbegnem pritisak odbrane titule i izađem na teren da uživam. Nadal i Medvedev su bili kandidati za osvajanje turnira, ali to što ih nema ne znači da se osećam kao favorit. Svaki igrač u žrebu može da me pobedi".

Alkaras kaže da je napredovao u odnosu na prošlu godinu.

"Zreliji sam nego prošle godine. Bolji sam kada stvari krenu naopako. Udarci su mi bolji. Skok koji sam napravio je zbog zrelosti. Titule me nisu promenile kao osobu. Osećam da sam isti momak kao što sam i bio, sa istim prijateljima. Moraš da odvojiš tenis od privatnog života", zaključio je Alkaras.

Rival u drugom kolu biće mu bolji iz duela Ivaška – Borges.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.