Alkaras: Siner je najbolji na svetu

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 16:35

Alkaras: Siner je najbolji na svetu

Španski teniser Karlos Alkaras smatra da je Janik Siner u ovom trenutku najbolji igrač na svetu.

Osvajač Australijan open je u međuvremenu stigao do trofeja i u Roterdamu, čime je došao do trećeg mesta na ATP listi, što mu je najbolji rang u karijeri.

Siner se tako uključio u borbu za prvu poziciju koju drži Novak Đoković, za kojim sledi Alkaras, koga u utorak uveče očekuje nastup protiv Tijaga Monteira u Rio de Žaneiru.

"Igrao sam protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njega, sada već davne 2021. Izgubio sam, ali poznajem njegovu igru. Gledao sam ga mnogo puta. Znam da je vrhunski igrač i sigurno je da ima dodatnu motivaciju da igra ovde u Brazilu, Riju, pred svojom publikom. Biće to težak meč, izazovan, moram da budem spreman za borbu, da dam 100 odsto, pokažem najbolji tenis. Probaću da nametnem svoj stil i plasiram se dalje", rekao je Alkaras na konferenciji za medije.

Alkaras je u završnici prošle sezone bio umoran, a taj scenario probaće da promeni ove godine.

"Razgovarao sam sa Huan Karlosom. Moram da promenim neke stvari tokom 2024. da se sezona ne bi završila u septembru. Moramo da zadržimo nivo do novembra ili decembra. Znam šta treba da uradim. Naporno radim, biće ovo uzbudljiva godina sa Olimpijskim igrama pred nama. Kada budem bio na sredini ili kraju sezone, moram da ostanem fokusiran da zadržim isti intenzitet, isti nivo".

Alkaras protekle sedmice nije uspeo da odbrani titulu u Buenos Ajresu, gde ga je u polufinalu eliminisao Nikolas Đari.

"Dobro sam udarao lopticu. Mislim da sam u dobroj formi. Moram da naučim kako da igram u određenim situacijama, na brejk loptama, teškim trenucima. Moram bolje da se nosim s tim. Mislim da je to najvažnija stvar koju moram da popravim".

Osvrnuo se i na Sinera, koji ima najbolji start 2024. godine.

"Mislim da je sjajno za tenis što ima dosta igrača koji mogu da osvoje Grend slemove i velike turnire. Još bolje ako je to Janik. Zadovoljan sam kako igra, mislim da je zasluženo tu gde jeste. Vredan je radnik, ne čudi me što pobeđuje. Izbeći ću poređenja sa njim, ali ću pokušati da to vidim na pozitivan način da moram da radim 100 odsto svaki dan ako želim da dostignem njegov nivo, jer mislim da je trenutno najbolji", kazao je Alkaras.

Karlos je prošle sezone igrao finale Rija, u kojem je poražen od Kamerona Norija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ALKARAZ OTKRIO KO JE PO NJEMU NAJBOLJI TENISER: Evo šta je Španac poručio!

Izvor: HotSport.rs, 20.Feb.2024

‘Moram da naučim kako da igram u određenim situacijama.’ Španskog teniser Karlosa Alkaraza očekuje duel protiv Tijaga Monteira na turniru u Rio de Žaneiru. On je na konferenciji za medije govorio o svom narednom meču i naveo da poznaje njegovu igru i da će biti težak meč. -Igrao sam protiv...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.