Alkaras: Predomislio sam se, moram još da učim

Izvor: B92, 09.Sep.2023, 06:19

Alkaras: Predomislio sam se, moram još da učim

Španski teniser Karlos Alkaras kaže da će morati još da uči kako bi bio spremniji za velike mečeve poput ovog u polufinalu US opena.

Alkaras je poražen od Danila Medvedeva posle četiri seta, tako da će Rus u finalu igrati protiv Novaka Đokovića.

Karlitos je prvi set izgubio posle taj-brejka, dok je u drugom bio počišćen, osvojivši tek jedan gem.

"Mislim da sam dobro počeo meč. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bio je prilično tesan prvi set. U taj-brejku, posle 3:3, izgubio sam razuk. Odigrao sam tri ili četiri poena bez kontrole. Nisam razmišljao. Totalno sam izgubio razum u tom setu. Borio sam se 50 minuta i onda izgubio četiri poena. Teško mi je bilo da se nosim sa tim. U drugom setu nisam uspeo da se vratim. Bilo mi je teško. Danil je igrao odlično. Bilo je teško da se vratim u meč. Skoro da sam bacio reket na pod, ali trudio sam se da se kontrolišem. Bilo je teško ostati miran", rekao je Alkaras.

Alkaras je dvostruki Grend slem šampion, zreliji je, ali očigledno ne dovoljno.

"Ovakvi mečevi se dešavaju, čak i ako se osećam da sam drugačiji igrač, zreliji. Igrao je stvarno sjajno. Nisam mogao da pronađem rešenja. Mislio sam da sam bolji u tome da pronađem rešenja kada meč ne ide u željenom smeru. Posle ovog meča sam promenio mišljenje. Nisam dovoljno zreo da ’hendlujem’ to u ovakvim mečevima. Moram još da učim".

Alkaras ističe da neće baš mnogo tugovati za ovim porazom.

"Verovatno danima, nedeljama. Mislim da neću dugo razmišljati o ovom porazu. Moram da naučim iz ovoga. Želim da budem bolji, ovakvi mečevi vam pomažu. Moram da razgovaram sa svojim timom, sa Huanom Karlosom. Može trajati danima, nedeljama, ali ne mnogo duže od toga".

Dosta se priča o rivalstvu sa Novakom, a u godinama pred nama, mogao bi da igra velike mečeve i sa Danilom.

"Očigledno da je Danil tamo. Uvek je tu. Ove godine smo igrali tri puta. Finale mastersa i dva polufinala Grend slema. Siguran sam da ćemo još igrati u završnim rundama velikih turnira, tako da će to biti dobro rivalstvo. Svaki meč je obilovao dobrim poenima, bitkama."

"Igrao je svoju igru. Pronalazio je odlične udarce, nije grešio, sjajno je servirao. Mislim da je on igrao svoju igru, 10 od 10. Bio je sjajan. Moraću da pronađem rešenja, a on je odigrao odličan meč. Neverovatan je. Kada probam da odigram servis-volej, on pronađe pasing šot iz svoje kuće (smeh). Neverovatno", zaključio je Karlos.

Inače, Medvedev i Đoković će igrati u nedelju od 22.00 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Alkaras: Predomislio sam se, moram još da učim

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Sep.2023

Španski teniser Karlos Alkaras kaže da će morati još da uči kako bi bio spremniji za velike mečeve poput ovog u polufinalu US opena.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Alkaraz zbog premora i poraza u polufinalu Ju Es opena izgubio volju za Dejvis kup: Španija oslabljena protiv Srbije

Izvor: Danas, 09.Sep.2023

Karlos Alkaraz neće samo izostati iz finala Ju-Es opena, najbolji španski teniser će izostati i iz grupne faze Dejvis kupa koja se naredne nedelje održava u Valensiji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.