Alkaras: Komplikovano je, previše sam se žalio

Izvor: B92, 03.Okt.2023, 19:46

Alkaras: Komplikovano je, previše sam se žalio

Španski teniser Karlos Alkaras kaže da je bilo veoma složeno igrati protiv Janika Sinera u polufinalu Pekinga.

Italijan je slavio sa 7:6 (4), 6:1 i tako ostvario četvrtu pobedu u sedam međusobnim duela.

Alkaras je dva puta imao prednost brejka u prvom setu, ali mu to nije bilo dovoljno da povede protiv Italijana.

"Mislim da sam igrao dobar tenis u prvom setu, kako obično kažem na konferencijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za štampu. Pokušao sam da iskoristim svoje prilike. Imao sam neke šanse da napravi još jedan brejk u prvom setu, ali ih nisam iskoristio. Bilo je dosta brejk lopti, ali ih nisam iskoristio. Kada protiv igrača kao što je Siner ne koristite te prilike, teže je pobediti", rekao je Alkaras i dodao:

"Očigledno je i on igrao odličan tenis, to me je nateralo da promenim svoju igru. Nisam mogao da radim ono što sam uvek radio, pokušavao sam da igram dublje, ali nisam mogao. Pokušao sam da primenim drugu taktiku, ali ni to nije išlo. Ovo je još jedna stvar koju ću morati da nauči ako želim da pobedim Janika. U drugom setu sam bio psihički van svega, previše sam se žalio, to otežava igru na najvišem nivou, kada si ljut na sebe".

Siner je delovao kao neko ko ima rešenje za svaki Karlitosov udarac.

"Kompletan je igrač, svakim udarcem te gura do krajnjih granica. Morate da pogađate savršeno svaku loptu ako želite da budete u poenu. Čak i kad mislite da ste uradili loptu veoma dobro, on može da vrati. To radi veoma dobro. Teško je igrati protiv njega, kreće se dobro, moraću da nađem način kako da ga pobedim ili budem opasan po njegov tenis. Komplikovano je, zato je jedan od najboljih na svetu", dodao je on.

Pred Alkarasom je sada Masters u Šangaju, koji je na programu od 4. do 15. oktobra.

"Nadam se da ću sa samopouzdanjem doći u Šangaj uprkos porazu ovde. Pokušavam da budem bolji, fokusiraću se na stvari zbog kojih danas nisam pobedio. Pokušaću da osvojim Šangaj, to je cilj. Nadam se da ću igrati na istom nivou kao što sam igrao i ovde", zaključio je Karlos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.