Alkaras: Bilo mi je zaista teško

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 18:53

Alkaras: Bilo mi je zaista teško

Španski teniser Karlos Alkaras kaže da mu je bio izazov da se adaptira na travnatu podlogu.

Drugi igrač sveta nastupa u Kvinsu ove nedelje, a u prvom kolu je posle preokreta pobedio Artura Rinderkneša.

U karijeri je, inače, nastupao samo u dva navrata na Vimbldonu, kada je ova podloga u pitanju.

"Bilo mi je zaista teško na početku da prilagodim svoju igru travi. Teško mi je da igram ovde, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iako uživam u igranju na travi i na Kvinsu. To je turnir koji sam zaista želeo da igram. Bila je ovo dobra partija za mene u prvom meču na travi", rekao je Alkaras i dodao:

"Nikada nisam igrao nijedan turnir na travi, osim Vimbldona. Gledao sam ovaj turnir na TV-u i uvek je izgledalo da je prelepo mesto za igru i boravak. Uživam u svakoj sekundi ovde. Publika je bila neverovatna, kao i teren".

Alkaras je već nekoliko dana u Londonu.

"Nisam mogao da igram na travi kod kuće, ali sam vežba kretanje. Došao sam ovde nekoliko dana ranije da igram i treniram. Osećao sam se stvarno dobro", istakao je Alkaras.

Naredni rival biće mu Jirži Lehečka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.