ATP prepolovio kaznu Vimbldonu

Izvor: B92, 25.Jun.2023, 20:45

ATP prepolovio kaznu Vimbldonu

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) prepolovila je kaznu na 500.000 dolara koju je dobio Teniski savez Velike Britanije (LTA).

Razlog za kaznu bila je zabrana ruskim i beloruskim teniserima da učestvuju na prošlogodišnjim turnirima na travi.

ATP će vratiti britanskom savezu 500.000 dolara kada se završe turniri ovog leta uz učešće takmičara iz Rusije i Belorusije, preneo je "BBC".

Takođe, ATP je ukinuo pretnju ukidanjem članstva britanskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << savezu i vratio mu je puno prava glasa.

Posle žalbe LTA, u februaru je Ženska teniska asocijacija (WTA) pristala da prepolovi kaznu od milion dolara, koja se odnosila i na LTA i na organizatore Vimbldona.

Ruskim i beloruskim teniserima bilo je zabranjeno učešće zbog rata u Ukrajini, zbog čega su ATP i WTA odlučili da ukinu bodovanje Vimbldonu.

Britanskom savezu je trebalo neko vreme da odluči da li će troškovi opravdati žalbu, ali je Savez uvek isticao da je "duboko razočaran" prvobitnim ishodom.

Delimičan povraćaj novca biće dobrodošao u LTA, koji je u 2022. godini objavio ukupan gubitak od 20 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.