Izvor: Piplmetar.rs, 24.Maj.2023, 07:31

ATP ne pada na „fore i fazone“, žestoka kazna za Uga Gastona!

Francuski teniser Ugo Gaston kažnjen je sa 144.000 evra zbog „nesportskog ponašanja“ tokom meča drugog kola mastersa u Madridu, potvrdio je danas ATP.
Gaston je optužen da je namerno ispustio drugu loptu na teren tokom poena koji je trebalo da izgubi od Hrvata Borne Ćorića 28. aprila, kako bi primorao sudiju da ponovi poen.
Posebno visok nivo kazne objašanjava se ponavljanjem takvog ponašanja, preciziralo je telo >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << koje upravlja muškim profesionalnim tenisom.
„Prema pravilima ATP-a od 2023. godine, kazne u vezi sa nesportskim ponašanjem se povećavaju za 100 odsto sa svakim novim prekršajem u novoj sezoni. Ovo je bio Gastonov četvrti prekršaj tokom sezone 2023“, objasnio je ATP.
Igrač je uložio žalbu i kazna će pod „određenim uslovima biti smanjena na 72.000 evra, a posebno ako Gaston više ne učini takav prekršaj tokom sledećih 12 meseci“, dodaje ATP.
Gaston je trenutno na 108. mestu rang liste, a od početka sezone zaradio je 11

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.