ATP BEČ: Rubljov posle dva i po sata savladao Zvereva i plasirao se u polufinale

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2023, 22:48

ATP BEČ: Rubljov posle dva i po sata savladao Zvereva i plasirao se u polufinale

Sve je rešeno u tri seta.

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u polufinale turnira u Beču pošto je savladao Nemca Aleksandra Zvereva sa 2:1 (6:1, 6:7 (5:79, 6:3). Rubljov će plasman u finale igrati protiv pobenika meča između Amerikanca Frensisa Tijafoa i Grka Stefanosa Cicipasa.

Rubljev je do osvajanja prvog seta došao sa dva uzastopna brejka u četvrtom i šestom gemu. U četvrtom je iskoristio prvu priliku, a šestom treću i ubrzo je poveo sa 1:0. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nemac se probudio u drugom setu u kojem je Rubljov propustio jednu priliku da mu oduzme servis, pa se otišlo u taj-brejk u kojem je Zverev iskoristio drugug set loptu i izjednači na 1:1.

U odlučujućem setu Rubljov je već u drugom gemu napravio brejk i zatim spasio dve brejk lopte za vođstvo od 3:0. Mogao je Rus da drugi put u nizu oduzme Zverevu servis, ali je Nemac uspeo da spasi sve tri brejk lopte. Međutim, nije uspevao Nemac da dođe do prilike za brejk, dok je Rubljov u devetom gemu dočekao novu šansu, iskoristivši tek četvrtu brejk, set i meč loptu za pobedu i plasman u polufinale.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Derbi Medvedeva i Cicipasa, Rubljov “sravnio” Zvereva, pa ide na Sinera

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 28.Okt.2023, 11:36

Zanimljiva polufinala u glavnom gradu Austrije Ruski Andrej Rubljov i Italijan Janik Siner, kao i Danil Medvedev i Stefanos Cicipas polufinalisti su ATP turnira iz serije 500 u Beču. Rubljov je nastavio pobednički niz koji ima ove sezone u duelima protiv Aleksandra Zvereva. I ovoga puta igrao je odlično...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.