AO (kvalifikacije): Troicki kao brzi voz

Izvor: Mondo, 09.Jan.2019, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO (kvalifikacije): Troicki kao brzi voz

Srpski teniser ubedljiv na startu kvalifikacija za prvi grend slem sezone. Dejana Radanović zaustavljena u prvom kolu

Viktor Troicki uspešno je započeo bitku za prvi grend slem sezone, Australijan Open.

Troicki je zbog slabog renkinga ove sezone primoran da igra kvalifikacije u Melburnu, prvi put posle 2008. godine, ali mu je odlično krenulo.

U prvoj rundi savladao je veterana Nikolasa Maua >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rezultatom 6:2, 6:4, za samo 61 minut igre.

Viktor je od starta bio taj koji je diktirao tempo i imao kontrolu na terenu. Protivniku nije dozvolio da napravi niti jedan brejk, dok je on tri puta oduzeo servis Francuzu.

Troicki se tako priključio Peđi Krstinu i Miomiru Kecmanoviću, koji su dan ranije obezbedili plasman u drugo kolo kvalifikacija.

Naredni rival Viktora Troickog biće pobednik duela Tomaž Beluči (Brazil) - Lukaš Rosol (Češka).

Za razliku od Troickog, Dejana Radanović nije imala uspeha na startu kvalifikacija.

Srpsku teniserku u prvoj rundi je pobedila Ruskinja Vitalija Dijatčenko rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 6:7 (4:7), 6:2 i to posle dva i po sata igre.

Dijatčenko, koja je 20. nosilac u kvalifikacijama, u drugom kolu odmeriće snage sa zemljakinjom Anom Kalinskajom.

Srbija u drugom kolu kvalifikacija ima samo jednu predstavnicu - Ivanu Jorović, koja je u prvoj rundi bila uspešnija od Kineskinje Ksin-Jun Han (6:2, 6:1). Njena sledeća protivnica je Amerikanka Asija Muhamad.

Plasman u glavni žreb Australijan Opena izboriće igrači koji sa uspehom savladaju tri kola kvalifikacija.

Australijan Open startuje 14. januara u Melburnu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.