AO - Rafa ekspres počistio još jednog Ozija

Izvor: Sportske.net, 18.Jan.2019, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO - Rafa ekspres počistio još jednog "Ozija"

Drugi reket sveta imao je lakši trening u duelu trećeg kola Australijan opena sa domaćim takmičarem Aleksom de Minaurom.

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u osminu finala Australijan opena, pošto je u trećem kolu savladao domaćeg takmičara Aleksa de Minaura rezultatom 3:0 (6:1, 6:2, 6:4).

Meč Nadala i De Minaura trajao je nešto više od 2 sata, a Španac je demonstrirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << silu i protivniku dozvolio svega sedam gemova.

Po dva brejka bila su dovoljna Nadalu da u svoju korist reši prvi i drugi set, dok je u trećem samo jednom oduzeo servis protivniku i to već na startu.

Zanimljivo je da je Rafa od početka turnira za rivale imao samo Australijance, ali će mu protivnik u osmini finala biti Tomaš Berdih.

Biće to 24. međusobni duel Nadala i Berdiha, a Španac ima daleko bolji učinak jer je slavio 19 puta. Zanimljivo je da se Nadal i Čeh nisu susretali još od polufinala Mastersa u Madridu 2015. godine.

Na Australijan openu sastajali su se dva puta, a rezultat je nerešen (1:1).

Đoković - Šapovalov

Gofan - Medvedev

-----------------------

Fonjini - Karenjo-Busta

Souza - Nišikori

Zverev - Bolt

Erber - Raonić

-----------------------

Ćorić - Krajinović

Puj - Popirin

======================

Čilić/ Verdasko - Roberto Bautista Agut

-----------------------

Stefanos Cicipas - Rodžer Federer

Frensis Tijafo - Grigor Dimitrov

-----------------------

Tomaš Berdih - Rafael Nadal
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Bautista-Agut izbacio Hačanova

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2019

Osvajač prvog ATP turnira u novoj sezoni je sa 3:0 pobedio ruskog rivala Karena Hačanova...Teže nego što bi se na prvi mah reklo je 24. teniser sveta došao do prolaska u osminu finala tek posle 6:4, 7:5, 6:4...U prvom setu se svako čuvao svoj servis, do desetog gema, kada Španac brejkuje u svoju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.