AKO PROĐE FOKINU: Đoković SAZNAO potencijalnu MINU u četvrtfinalu, koju je POBEDIO 16 puta zaredom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 09:42

AKO PROĐE FOKINU: Đoković SAZNAO potencijalnu MINU u četvrtfinalu, koju je POBEDIO 16 puta zaredom!

Najbolji teniser sveta juri zlato u Tokiju.

Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju, jer je maksimalnim rezultatom 2:0 (po setovima 7:6 (9:7), 6:0) pobedio Ilju Ivašku iz Belorusije.

Meč je trajao dva časa, a Japanac se mučio samo u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prvom setu. Nekada četvrti teniser sveta (2015) imao je problema sa Belorusom, koji mu je tokom ovog dela igre čak tri puta oduzimao servis.

Budući da je i Nišikori isto toliko puta brejknuo Ivašku, otišlo se u taj-brejk, gde je Ilja napravio tri greške, naspram dve Keija, što se ispostavilo odlučujućim za konačnih 7:4 za domaćeg predstavnika.

Indisponirani Ivaška nije imao snage da se suprostavi trenutno 69. igraču ATP-a, pa je Nišikori u drugom setu sa nulom pregazio Belorusa, napravivši tri brejka.

Ukoliko najbolji teniser sveta Novak Đoković savlada Alehandra Davidoviča Fokinu iz Španije, u četvrtfinalu Olimpijskih igara igraće protiv Japanca.

Nole i Kei su se sastajali 18 puta, a srpski as vodi sa 16:2 u pobedama. Jedina dva trijumfa, Nišikori je ostvario 2011. u Bazelu (2:6, 7:6 (7:4), 6:0) i tri godine kasnije u polufinalu US Opena - (6:4, 1:6, 7:6 (7:4), 6:3).

Sve posle toga bila je Novakova dominacija i 16 pobeda u nizu, poslednji 2019. na Australijan openu, u četvrtfinalu, kada je Japanac predao meč u drugom setu kod rezultata 6:1, 4:1 za srpskog asa.

PSV je „uništio“ Galatasaraj u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona sa 5:1, pa je večerašnji (20.00) revanš u Istanbulu formalnost, ali s druge strane, prilika da opet vidimo veliki broj golova. Kvota na GG3+ je 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Galatasaraj - PSV.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.