Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2018, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

1.001 meč - čarobni reket igra za još jedan trofej: Đoković - Ćorić 5:2

U finalu na turniru iz masters serije u Šangaju, pretposlednjem u godini, protivnik je 21-godišnji hrvatski teniser.

I set

4:2 Prvi gem u kojem se igralo na razliku (tri puta), prva šansa Đokovića da načini brejk odmah je i iskorišćena. Ćorić je lopticu poslao pred Novakove noge u aut u razmeni udaraca. Tražio je da se to proveri čelindžom ali uzalud. Tek četvrti gem koji hrvatski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << teniser gubi na svoj servis na turniru.

3:2 Đokovićev servis ne posustaje.

2:2 Uzvraća Ćorić bez izgubljenog poena. Servisi su na vrlo brzoj podlozi aduti obojice, a Ćorićev i bekhend paralela za koju, kad mu dođe na reket, Federer nije imao rešenje.

Great turnout, despite no Federer, for the final of the ATP1000 Shanghai Masters final between #Djokovic & #Coric in Shanghai #ATP #ShanghaiMasters #ShanghaiRolexMasters pic.twitter.com/LlnmbZdYDq— Denis Green 丹尼斯 (Denisgreen10) October 14, 2018

Who will be next?

Let's celebrate 10 years of the SH_RolexMasters pic.twitter.com/vZPb4Conj9— ATP World Tour (ATPWorldTour) October 14, 2018

2:1 Ubedljivo osvojen gem, bez izgubljenog poena, s prvim promašejem iz prvog pokušaja.

1:1 Ćorić takođe odlično servira u Šangaju. I on je imao jedan as u prvom gemu na svoj servis.

Novak osvaja 38. gem uzastopno na svoj servis na turniru.

1:0 Đoković je, naravno, odabrao da prvi servira. Svoj izbor je materijalizovao asom. Nije dozvolio da Ćorić krene brejkom, onako kako je u oba seta počeo protiv Federera u polufinalu.

Ćorić je prvi put u finalu na turniru iz masters serije. Đoković je to bio u Indijan Velsu 2007, s nepunih 20 godina, a izgubio je od Nadala (6:2, 7:5). Odmah zatim trijumfovao je u Majamiju, pošto je u finalu pobedio Argentinca Giljerma Kanjasa u tri seta (6:3, 6:2, 6:4).

Finalisti su izašli na igralište velelepnog stadiona u obliku magnolije, cveta simbola Šangaja.

Naš najbolji teniser Novak Đoković je opet dostigao onaj nivo igre kada se pitamo samo može li iko da ga pobedi. U finale u Šangaju ušao je 17. uzastopnim uspehom, počev od Vimbldona, i s 24 uzastopce osvojena seta, počev od Ju-Es opena, a kad se domogne meča za trofej na kineskom mastersu, ne zna za poraz. Trijumfovao je, i na radost domaće publike među kojom ima milione poklonika, sva tri puta - 2012, 2013, 2015.

U finalu na turnirima ove kategorije, koja je najjača posle četiri za grend slem, igraće 46. put. Titula ima 31.

Ako savlada Ćorića, primaći će se na jednu španskom asu Rafaelu Nadalu, rekorderu. Disaće mu za vratom i na svetskoj listi. Ulaskom u finale, pošto je u 1.000. meču karijere pregazio Nemca Aleksandra Zvereva (6:2, 6:1), već se izborio da se s trećeg mesta pomakne na drugo. Prvoplasiranom Špancu, koji je zbog povrede propustio takmičenje na kojem ga je lane Švajcarac Rodžer Federer savladao u finalu, prišao bi u slučaju još jednog trijumfa na 215 bodova zaostatka.

Ćorića, koji kaže da je u pobedi protiv švajcarskog asa u polufinalu igrao iznad svojih stvarnih mogućnosti, pobedio je oba puta do sada. Bilo je to na šljaci i u Monte Karlu ove godine i u Rimu 2016. bez izgubljenog seta.

Just 10 minutes to the final between DjokerNole and borna_coric ! Who've you got and by what score? #RolexSHMasters jpmorgan pic.twitter.com/m91MZvpAM8— RolexShMasters (SH_RolexMasters) October 14, 2018

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.