Žreb za Mundobasket 16. marta

Izvor: Mondo, 19.Dec.2018, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žreb za Mundobasket 16. marta

FIBA je saopštila da će sastav grupa za Svetski kup u Kini biti poznat posle žreba koji je zakazan za 16. mart u Šenženu

Svetsko prvenstvo za košarkaše biće održano od 31. avgusta do 15. septembra sledeće godine, a žreb za to takmičenje 16. marta, saopštila je FIBA.

Svetska košarkaška federacija objavila je da će žreb biti održan u Šenženu, jednom od gradova domaćina Mundobasketa.

Sastav šešira pred žreb biće poznat posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odigravanja poslednjeg "prozora", u februaru, odnosno preostala dva kola kvalifikacija.

Do sada je poznato 18 reprezentacija koje su izborile plasman na Svetsko prvenstvo u Kinu - Kina kao domaćin, iz afričkih kvalifikacija Angola, Nigerija i Tunis, Argentina, Kanada, SAD i Venecuela iz američkih, iz azijskih Australija, Južna Koreja i Novi Zeland, a iz evropskih Češka, Francuska, Nemačka, Grčka, Litvanija, Španija i Turska.

Na dobrom putu da se nađe na Mundobasketu je i Srbija, koja se dva kola pre kraja kvalifikacija nalazi na trećem mestu grupe koje vodi na SP, a u poslednja dva meča gostuje Estoniji i čeka Izrael.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žreb za Svetsko prvenstvo u Kini 16. marta

Izvor: RTS, 19.Dec.2018

Žreb za Svetsko prvenstvo u Kini naredne godine održaće se 16. marta, objavila je Svetska košarkaška federacija. . Žreb će biti održan u kineskom gradu Šenženu, jednom od osam gradova domaćina Mundobasketa, čim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.