Zlatne medalje za štafete Holandije i SAD na 4x400 metara

Izvor: B92, 27.Avg.2023, 23:35

Zlatne medalje za štafete Holandije i SAD na 4x400 metara

Ženska štafeta Holandije u disciplini 4x400 metara osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Štafeta Holandije u sastavu Evelin Salberg, Lieke Klaver, Kathelijn Peters i Femke Bol do zlata je stigla rezultatom 3:20,72 minuta.

Najzaslužnija za zlato Holandije bila je Femke Bol koja je u poslednjoj izmeni nadoknadila prednost i prestigla Stejsi Vilijams iz Jamajke i Nikol Jirdžin iz Velike Britanije.

Štafeta Jamajke je osvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srebro (3:20,88), dok je bronza pripala Velikoj Britaniji (2:21,04).

U istoj disciplini u muškoj konkurenciji slavila je štafeta Sjedinjenih Američkih Država u sastavu Kvinsi Hal, Vernon Norvud, Džastin Robinson i Rai Bendžamin.

Amerikanci su deonicu pretrčali za 2:57,31 minut.

Srebro je pripalo štafeti Francuske (2:58,45), dok je bronzu osvojila Velika Britanija (2:58,71).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPORTSKA DRAMA FEMKE BOL: Priča sa svetskog prvenstva koju ni u Holivudu ne bi ovako režirali (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2023, 08:20

Oduševili su se pravi ljubitelji atletike...Svi znaju kako se završavaju holivudski filmovi o sportu. Pobeda u poslednjoj sekundi, posle nekog velikog poraza i suze radosnice uz pregršt kamera koje sve to snimaju. Sada se sve to dogodilo, ali u stvarnosti na Svetskom prvenstvu u atletici...Junakinja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.