Živ je rukomet, umro nije – srpski juniori igraju polufinale Svetskog prvenstva

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 11:06

Živ je rukomet, umro nije – srpski juniori igraju polufinale Svetskog prvenstva

Postoji neki neobjašnjiv poriv ovdašnjih ljubitelja sporta za rukometom iako i na klupskom i reprezentativnom planu već dugo tavori na marginama.

Za novi talas nade da nam dolazi bolje sutra u ovom brzom i dinamičnom sportu - otud valjda i jak adenalin uvek ide sa njim - pobrinuli su se mladi rukometaši Srbije koji su dogurali do polufinala Svetskog prvenstva.

Izabranici selektora Đorđa Teodorovića pobedili su nepobediva Farska Ostrva, barem su to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bila do meča sa našim timom, i zakazali okršaj sa selekcijom domaćina Nemačkom u Berlinu.

Sve je spremno za spektakl - meč kreće u subotu od 18 sati.

Selektor Srbije Đorđe Teodorović u najavi utakmice govorio je sa velikim poštovanjem o protivniku ali i o svom timu koji je dosad napravio velike stvari.

"Uradili smo detaljnu analizu i predstavićemo momcima koje su prednosti a koje slabosti, kojih zaista ima malo, u timu Nemačke. Izuzetno kompaktna ekipa koja ima kvalitetne igrače na svim pozicijama i igraju na svom terenu. Očekuje nas meč pred 10.000 navijača koji će navijati sa žarkom željom da njihova nacija zasedne na tron. U takvom okruženju moramo pokazati srce i sve svoje kvalitete. Nemam dilemu da to i možemo, možemo da se suprotstavimo svakoj ekipi na svetu uprkos otežavajućim okolnostima. Premostićemo to svojom inteligencijom, motivacijom i prepoznavanjem momenta u kom se nalazimo", rekao je 51-godišnji stručnjak.

Srbija je na putu do polufinala poražena samo jednom, istina od prvog čvršćeg rivala na kojeg je naišla, bilo je to još u prvoj fazi protiv SIlanda.

Od tada, forma i samopouzdanje našeg tima samo su rasli.

Ovaj fenomenalan uspeh dobija na značaju jer je ostvaren bez nekih najjačih aduta, što su u analizi današnjeg meča i primetili nemački mediji.

"Činjenica da su Srbi došli do četvrtfinala je utoliko izennađujuća ako se zna da igraju bez svog najboljeg igrača Stefana Dodića. On je bio najbolji strelac i MVP na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina u Portugalu 2022. godine i bio je izuzetno bitan šraf u pobedi nad Nemačkom tada 33:30 u grupnoj fazi. Srbi su tada zauzeli treće mesto", podseća Kiker.

Srbiji na prvenstvu nedostaje i najbolji defanzivac U-20 šampionata Evrope Miloš Tasić, nema ni bekova Brane Mirkovića i Nikole Stamenkovića, ali je možda i najveći peh po naš tim teška povreda Nikole Zečevića na meču sa Farskim Ostrvima.

Četvrti najbolji strelac tima pokidao je ukrštene ligamente kolena i čeka ga duga pauza.

Jasno je otud koliko težak posao čeka danas naš tim protiv Nemaca koji će imati uraganski vetar u leđa od strane svojih navijača.

Hladna glava i vrelo srce, pa šta bude. Jedno je sigurno, mladi srpski rukometaši nemaju šta da izgube, a mogu mnogo da dobiju.

Put Srbije do polufinala

Prvi krug (grupa)

Srbija - Čile 41:13

Arbija - Maroko 38:20

Srbija - Island 29:32

Drugi krug (grupa)

Srbija - Egipat 33:26

Srbija - Grčka 34:23

Četvrtfinale

Srbija - Farska Ostrva 30:27

Polufinale

Srbija - Nemačka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.