Zbog virusa odloženo Svetsko dvoransko prvenstvo u Atletici

Izvor: RTS, 30.Jan.2020, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog virusa odloženo Svetsko dvoransko prvenstvo u Atletici

Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani, koje je trebalo u martu da se održi u kineskom gradu Nanđingu, odloženo je do 2021. godine zbog straha od epidemije koronavirusa, koja vlada u toj zemlji, saopštila je Međunarodna asocijacija atletskih federacija (IAAF).
Asocijacija, koja je posmatrala situaciju u Kini uoči prvenstva, koje je trebalo da se održi od 13. do 15.marta, odlučila je da ga odloži >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za narednu godinu iz predostrožnosti.

IAAF navodi da njihov zdravstveni tim, koji je u kontaktu sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, smatra da je širenje virusa i dalje na "zabrinjavajućem nivou" i da niko ne bi trebalo da sprovedi veća okupljanja, koja mogu da budu odložena.
Asocijacija dodaje da je razmatrala da se prvenstvo održi u nekoj drugoj zemlji, ali da je, ipak, odlučila da to ne uradi jer bi širenje virusa izvan Kine moglo da dovede do još jednog odlaganja, prenosi Rojters. 
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tuka žali zbog otkazivanja SP, ali i zbog ugroženih koronavirusom

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jan.2020

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka žali zbog otkazivanja Svjetskog dvoranskog prvenstva, koje je trebalo da se održi od 13. do 15. marta u kineskom Nanđingu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.