Zaustavljena senzacija – Hrvatska kroz dramu do finala SP

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 17:48

Zaustavljena senzacija – Hrvatska kroz dramu do finala SP

Vaterpolisti Hrvatske plasirali su se u finale Svetskog prvenstva u Dohi, pošto su u dramatičnom polufinalu posle peteraca uspeli da savladaju Francusku.

"Barakude" su do utakmice za titulu šampiona planete stigli nakon 11:11 u regularnom delu, te 6:5 u penalima protiv najveće senzacije na turniru.

Veoma uzbudljivo drugo polufinale u Kataru donelo je još jednu fantastičnu poslednju četvrtinu Francuza, koji su u trećem meču u nizu na izuzetan način finiširali.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Najpre u osmini finala protiv Australije, zatim i protiv Mađarske u četvrtfinalu, da bi u ovom polufinalu nadoknadili čak tri gola minusa u završnih osam minuta.

Hrvati su imali 9:6, ali im to nije bilo dovoljno za trijumf, a "trikolori" su čak u finišu imali dva napada sa igračem više za vođstvo.

Nisu uspeli, te je Fatović Hrvatima doneo 11:10 na 52 sekunde pre kraja, da bi na 18 sekundi do isteka vremena Enco Kaš pogodio na volšeban način i izborio peterce.

Svi izvođači su bili sigurni u prvih pet serija, pa se "krug okrenuo".

Marinić-Kragić je pogodio u šestoj seriji, a onda je Ivica Tucak promenio golmana, postavio Anića i on je odbranio peterac kojim je odveo Hrvatsku u finale prvenstva sveta.

U meču za titulu sastaće se Italija i Hrvatska, dok će se za bronzu boriti Španija i Francuska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vaterpolisti Hrvatske i Italije u finalu Svetskog prvenstva u Dohi

Izvor: Radio 021, 15.Feb.2024

Vaterpolisti Hrvatske i Italije plasirali su se u finale Svetskog prvenstva u Dohi, pošto su u polufinalnim duelima bili bolji od Francuske, odnosno Španije.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.