Zastrašujuće, profesionalni ubica bio spreman, Asprilja spasio život legendarnom golmanu!

Izvor: Sportske.net, 13.Nov.2019, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastrašujuće, profesionalni ubica bio spreman, Asprilja spasio život legendarnom golmanu!

Sve se desilo posle kvalifikacione utakmice za Mundijal...

Strasti se uvek uzburkaju kada Južnoamerikanci igraju između sebe, a često odu predaleko.

Ipak, ovo je slučaj za sebe.

Naime, pošto je Kolumbija izgubila od Paragvaja sa 2:1 u kvalifikacijama za Mundijal u Francuskoj, Asprilja i legendarni golman Paragvajaca Hoze Luis Čilavert su zbog koškanja i fizičkog kontakta >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << isključeni.

Utakmica je imala veliki ulog, Paragvaj je imao jednu od najjačih selekcija u istoriji ove zemlje, završio je kao drugi u kvalifikacijama, iza Argentine, a ispred Kolumbije. "Kafeterosi" su dobili kod kuće sa 1:0, baš Asprilja je dao gol, ali su poraženi u Asunsionu sa 2:1.

Posle meča je Asprilja u hotelu primio telefonski poziv, u pitanju je bio plaćeni ubica kolumbijskog narko kartela koji ga je pitao da li treba da eliminiše Čilaverta.



"Jesi li lud, pa to će uništiti čitav kolumbijski fudbal. Izgubili smo, ali to ostaje na terenu,
ubistvo bi prekinulo kvalifikacije", rekao je navodno tada igrač Njukasla.

Tako je kapiten Paragvaja preživeo, Asprilja je inače ovo ispričao u dokumentarcu koji je snimljen za njegov pedeseti rođendan.

Nije tajna da su kolumbijski igrači, pre svih golman Iguita i Asprilja imali kontakte sa narko kartelom iz Medeljina, odnosno kasnije Kalija, da je Iguita hapšen zbog toga što je posredovao prilikom jedne otmice. Asprilja je inače rođen u Tului, blizu Kalija, ali je igrao za Medeljin, pre odlaska u Parmu 1993.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.