Zahvaljujući vicešampionu sveta tekvondo u Bačkoj Topoli sve popularniji (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2020, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahvaljujući vicešampionu sveta tekvondo u Bačkoj Topoli sve popularniji (AUDIO)

Tekvondo klub "Bajša" iz Bačke Topole poslednjih godina beleži odlične rezultate, ne samo u Srbiji, već i u inostranstvu. Osnivač i trener kluba Marinko Stojaković u septembru prošle godine, na Svetskom prvenstvu u Plovdivu, osvojio je titulu vicešampiona sveta u kategoriji veterana do 80 kg.

Klub je osnovan 2000. godine i u svom začetku je funkcionisao samo u mestu Bajša, te je ovo bio razlog da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << klub nosi isto ime. Zatim se treniranje ovog atraktivnog borilačkog sporta proširilo na sale u Bačkoj Topoli i okolini, kaže Stojaković i dodaje da je ovaj kraj poznat po dobrim sportistima.

Govoreći o svom uspehu u kategoriji veterana, on je istakao da je konkurencija bila veoma jaka i sa brojnim takmičarima u okviru njegove težinske kategorije, te da je poseban problem bio nepoznavanje takmičara sa drugih kontinenata.

Govoreći o potencijalu mlađe generacije u klubu, Stojaković je istakao da su deca iz kluba osvajači evropskih medalja, poput Hulale Noemi koja je osvojila prvo odličje za Tekvondo klub "Bajša", kao i Danica Petkov i Ognjen Petrović.

Bajša je mala sredina i ovaj sport gubi takmičare koji po završetku školovanja odlaze na studije u veće gradove, ali je pozitivan primer Danice Petkov koja je nastavila da se takmiči u olimpijskoj disciplini, tako da od ove osamnaestogodišnje devojke očekujemo velike uspehe u budućnosti, kaže Stojaković.

"Broj dece u klubu se održava na oko 40 aktivnih članova uz 15 rekreativaca, te možemo biti zadovoljni jer je Bačka Topola poznata kao grad sporta sa mnoštvom sportskih klubova", objašnjava Stojaković i dodaje da su članovi kluba samo prošle godine nastupali na 19 takmičenja i osvojili 198 medalja.

"Klub ima planove za nastupe u 2020. godini, a reč je o više međunarodnih prvenstava i turnira A klase koji se održavaju u Sloveniji, Grčkoj, Srbiji, Makedoniji, Bosni i Češkoj, kao i Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Pragu", kaže Stojaković i zaključuje da je veliki izazov za klub da obezbedi uslove da deca otputuju na sva takmičenja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.