ŽREB ZA SP: Bosna na Argentinu, Hrvati protiv domaćina, tri grupe smrti (FOTO)

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Dec.2013, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽREB ZA SP: Bosna na Argentinu, Hrvati protiv domaćina, tri grupe smrti (FOTO)

Žreb za Svetsko prvenstvo 2014. godine održano je u Košta do Sauipe (Brazil).
(FOTO: Fifa)
Debitant na SP će ukrstiti koplja sa Argentinom, Iranom i Nigerijom dok će Hrvatska igrati protiv domaćina Brazila, Meksika i Kameruna.
Definitivno, Grupa B, D, i G su najjače i teško je odlučiti koja je teža.

Pre nego što je počeo uvodni program, predsednik FIFA Sep Blater, pozvao je prisutne na minut ćutanja kako bi odali poštu nedavno preminulom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << južno-afričkom političaru, Nelsonu Mendeli.

- Bilo je vreme da se Mundijal vrati u Brazil. Drago mi je što se ponovo organizuje ovde. Pozivam sve navijače da dođu i da isprate jednu veliku žurku kakva će biti Svetsko prvenstvo rekao je predsednik FIFA Sep Blater.

Španija će braniti trofej osvojen pre tri godine u Južnoj Africi.
- Dolazimo da po drugi put osvojimo Mundijal. Ipak, vidim da imamo još bolju konkurenciju nego pre – rekao je trener Crvene furije Visente del Boske.
Naravno, žreb nije mogao da protekne bez velikog Luis Nazarija Da Lima Ronalda, koji je 15 puta bio strelac na svetskim prvenstvima:

- Lakše mi je bilo da postignem sve te golove nego da pomognem organizaciji – nasmejao se popularni “Zuba” i dodao – Biće ovo najbolje organizovan Mundijal ikada!
Zatim je predstavljena i zvanična lopta koja će se kotrljati zelenim tepisima po Brazilu sledeće godine. Verujemo da će ova lopta biti prodavana širom sveta.

Zvanična maskota Mundijala nosiće naziv Fuleko, koja je sastavljena od reči fudbal i ekologija.
Legendarni fudbaler Brazila Pele, uverene je da će njegovi zemljaci trijumfovati na kraju:
- Realno je da dođemo do finala. Uvek se setim kako je moj otac plakao kada smo izgubili u finalu od Urugvaja 1950. godine. Ne želim da moja deca gledaju kako ja plačem. Zato verujem da ćemo osvojiti.
Jedina ekipa koja će debitovati na Svetskom prvenstvu je selekcija Bosne i Hercegovine, a ubedljivo najiskusnija reprezentacija je Brazil, koji je do sada učestvovao na svim šampionatima sveta.
Žreb su uživo posmatrali gledaoci u više od 190 zemalja sveta, a ceremoniji je prisustvovalo oko 1.300 zvanica i 2.000 novinara.
Izvlačenju kuglica su asistirali:  Džef Hurst, Mario Kempes, Fabio Kanavaro, Lotar Mateus, Zinedin Zidan, Fernando Jero, Kafu, Alkides Giđa.
GRUPA A:
Brazil
Hrvatska
Meksiko
Kamerun
GRUPA B:
Španija
Holandija
Čile
Australija
GRUPA C:
Kolumbija
Grčka
Obala Slonovače
Japan
GRUPA D:
Urugvaj
Kosta Rika
Engleska
Italija
GRUPA E:
Švajcarska
Ekvador
Francuska
Honduras
GRUPA F:
Argentina
Bosna i Hercegovina
Iran
Nigerija
GRUPA G:
Nemačka
Portugalija
Gana
SAD
GRUPA H:
Belgija
Alžir
Rusija
Južna Koreja
Brazil i Hrvatska će otvoriti Mundijal 12. juna sledeće godine.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska otvara prvenstvo s Brazilom, "Zmajevi" u grupi sa Argentinom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Dec.2013

Prvenstvo počinje 12. juna 2014. godine, a grupna faza trajaće do 26. juna. Dva dana nakon završetka grupne faze počinje nokaut faza u kojoj će igrati po dvije najbolje plasirane reprezentacije iz osam grupa

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.