Vujoševićeva Bosna pobedila Rusiju

Izvor: N1 televizija, 24.Nov.2017, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujoševićeva Bosna pobedila Rusiju

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine napravila je veliko iznenađenje i na startu kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo 2019. u Kini u grupi E pobedila selekciju Rusije rezultatom 81:76.

Ekipa selektora Duška Vujoševića nije blistala, ali je u drugom poluvrmenu bila bolji rival od četvrtoplasiranog tima sa nedavnog Evrobasketa i ovim trijumfom istakla kandidaturu za prolaz u drugi krug kvalifikacija.

Uspeh domaćeg tima utoliko je značajniji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ako se zna da Vujošević od 32. minuta nije mogao da računa na isključenog Nemanju Gordića.

Vujoševićava ekipa je poenima košarkaša Mega Bemaksa Aleksandra Lazića u 34. minutu imala najvežih 9 poena viška i to je bio početak kraja "zbornaje" koja je u Sarajevo doputovala sa nekolicinom evroligaških igrača.

Selektor gostiju Sergej Bazarevič pokušao je presingom da zbuni domaći tim, približili su se gosti 10 sekundi pre kraja meča na 78:76, ali Gegić sa jednim i Lazić sa dva pogođena penala stavili su tačku na senzacionalan trijumf domaće selekcije.

Musa je sa 18 poena i 7 skokova predvodio svoj tim, Gordić je dodao 16 i po 3 skoka i asistencije, dok je zapažen bio i Andrija Stipanović sa 13 koševa i 4 uhvaćene lopte.

Najbolji kod Rusa bio je Vitalij Fridzon sa 25 poena (5/10 za tri) i 6 skokova, dok je Andrej Zubkov upisao 12 poena.

Selekcija BiH u 2. kolu 27. novembra gostuje Francuskoj, dok Rusija dočekuje Belgiju.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

SENZACIJA BiH dobila Rusiju na startu kvalifikacija

Izvor: Blic, 24.Nov.2017

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine napravila je veliko iznenađenje na startu prvog kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo nakon što su u Sarajevu savladali Rusiju 81:76...Iako su nastupili bez nekoliko evroligaških igrača, gosti su došli u kvalitetnom sastavu, ali je tim koji vodi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.