Vučić: Pružimo fudbalerima dosad najveću podršku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2022, 17:36

Vučić: Pružimo fudbalerima dosad najveću podršku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas građane da fudbalskoj reprezentaciji Srbije, pred utakmicu protiv Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Kataru, pruže do sada najveću i najsnažniju podršku.

Vučić je na Instagram profilu "budućnostsrbijeav" istakao da je uvek uz svoju zemlju, svoj narod i reprezentaciju Srbije.

"Kad god smo razočarani rezultatom našeg nacionalnog tima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bacamo drvlje i kamenje na naše trenere i igrače, umesto da im pružimo još snažniju podršku. Upravo zato, kao verni navijač Srbije, pozivam sve građane naše zemlje da pružimo do sada najveću i najsnažniju podršku našim reprezentativcima pred duel sa Švajcarskom i da pokažemo da im verujemo, a lično, biću uz njih i ako izgube. Napred Srbijo, živela Srbija", napisao je Vučić.

On je objavio i fotografiju sa fudbalerima Srbije snimljenu u avionu pred put na odlučujući meč za plasman na SP protiv Portugalije, kada im je obećao dodatnu premiju od milion evra.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Kameruna odigrale su danas bez pobednika 3:3 (2:1) u meču drugog kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Srbija će utakmicu trećeg kola protiv Švajcarske igrati u petak, 2. decembra.

Uvek ću biti uz reprezentaciju i pružati joj podršku

Predsednik Srbije izjavio je da je tužan zbog toga što Srbija nije pobedila Kamerun na svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru, već igrala nerešeno i poručio da će uvek biti uz reprezentaciju Srbije i dati joj podršku, kao i da je zahvalan Draganu Stojkoviću Piksiju što je podigao srpski fudbal.

Na pitanje novinara kako komentariše to što je Zoran Lutovac napisao - mora da je Vučić zvao kada je naša reprezentacija posle vodstva od 3:1 dobila dva gola od Kameruna iz kontre, Vučić je rekao da to razume kao da ga opozicioni političari optužuju da je kriv što je Srbija uspela da izjednači i ostvari rezultat 3 :3.

"Nisam mogao da gledam utakmicu, bio sam sa premijerom Norveške Storeom i razmišljao sam o drugim stvarima, a ne o utakmici. Žao mi je što nismo pobedili, nema sigurno nikoga kome nije zao, vidite razliku između građana Srbije i onih iz političke elite bivšeg režima, opozicije. Naši ljudi su tužni i ja sam tužan, svako od nas je tužan, ali ne umem boje da šutnem ili treniram, zar da im ja solim pamet sad, da ja to znam bolje kao sto znaju Lutovac i mnogi drugi. Ne znam, naše je bilo da im obezbedimo pristojne uslove, to možemo", naglasio je Vučić.

On je rekao da je zahvalan Piksiju zbog onoga što je uradio za srpski fudbal i što ga je podigao, kao i svim reprezentativcima što treniraju neumorno i što se bore.

"Nekada sam bio deo tribine i ljubav smo dokazivali ne kada pobeđujemo i psujući kada gubimo, već pružajući podršku timu kada gubi i kada je teško.", rekao je on

Šta god da je bilo pobeđivaćemo, dodao je i istakao kako nam je danas reprezentacija bolja nego pre pet godina ili 10 i 15 godina i biće sve bolja.

" Igrali smo i izgubili od Brazila, danas nerešeno, čak i da ne pobedimo, osetiću tugu, žalostan ću biti, ali ću biti uz svoju zemlju i narod i reprezentaciju. Kao što sam predosetio i napisao sam na tekstu ispod slike sa vojnicima - izgubili ili pobedili, mi ćemo biti tu", rekao je Vučić.

Kazao je da će uz reprezentaciju biti i u petak uveče.

"Valjda Varehlji tada stiže u Beograd i kako god, možda ćemo zajedno da gledamo, ali biću svim srcem uz Orlove, da se borimo za pobedu i ugled Srbije", naveo je Vučić.

Kaže da je Lutovac mogao da džabalebari u radno vreme jer mu je to država omogućila, da pristojno živi.

Treba pokazati ljubav kada je teško i kada si nekome potreban, kada je teško, a ne kada je lako, jer to mogu svi, istakao je Vučić i poručio:

"Svim srcem ću biti uz našu reprezentaciju i Piksija".

Naglasio je da sve više Srbija ima medalja na olimpijskim igrama i da ćemo i u fudbalu biti sve bolji, kao i u ekonomiji i svemu drugome.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić: Pružimo fudbalerima dosad najveću podršku

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 28.Nov.2022

OSLO – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas građane da fudbalskoj reprezentaciji Srbije, pred utakmicu protiv Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Kataru, pruže do sada najveću i najsnažniju podršku. Vučić je na Instagram profilu “budućnostsrbijeav” istakao da je uvek uz...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.