Vilagoš tužna nakon ispadanja sa SP: Cela sezona nije išla onako kako smo isplanirali

Izvor: B92, 23.Avg.2023, 13:16

Vilagoš tužna nakon ispadanja sa SP: Cela sezona nije išla onako kako smo isplanirali

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš bila je razočarana nakon neuspeha da se plasira u finale Svetskog prvenstva u disciplini bacanje koplja.

Vilagoš, koja se muči sa povredom ramena, je u prvoj kvalifikacionoj grupi zabeležila najdalji hitac od 58.65 metara što nije bilo dovoljno.

Pored ovog hica, Adriana je imala još dva 58.10 i 55.55 metara, a norma za finale iznosila je 61.50 metara. Nju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u prvoj grupi prebacilo pet takmičarki.

Vilagoš je ovim rezultatom zauzela deveto mesto u svojoj grupi, a 16-to mesto u ukupnom plasmanu.

"Mislim da nisam bacala na svom najboljem nivou, što me jako rastužuje, ali to je bilo to, prvo Svetsko prvenstvo, cela sezona nije išla onako kako smo isplanirali, pa na kraju ni ovo, ali nadam se da ću još još jača izaći iz svega ovoga i sledeće godine da mogu da odradim lepo pripreme za novu sezonu. Ovde nisam mogla da izvedem jedan dobar hitac, ali drago mi je da sam se takmičila ovde, pred ovakvom publikom u ovakvoj atmosferi, mnogo mojih rođaka je došlo da me bodri, to mi baš puno znači", rekla je Vilagoš po okončanu učešća na planetarnoj smotri u Budimpešti.

Osim nje, Marija Vučenović je bacala koplje u drugoj kvalifikacionoj grupi i najdalji hitac zabeležila u drugoj seriji od 54.21 m, dok je u prvoj seriji prestupila, a u trećoj bacila 52.27 m. Marija je u svojoj grupi zauzela 13-to mesto, a 31. mesto u ukupnom plasmanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.