Izvor: Luftika.rs, 08.Dec.2023, 20:05

Vikipedija objavila listu najposećenijih članaka u 2023. godini

Fascinantne brojke pregleda popularne internet enciklopedije.
Poznata internet enciklopedija Vikipedija objavila je listu najposećenijih članaka u ovoj godini, kao i broj ukupnih pregleda njene englesije koji je prešao 84 milijarde.
Najpopularniji članak je bio o ChatGPT-u sa gotovo 49 miliona pregleda, na drugom mestu bio je godišnji spisak umrlih Vikipedije sa 42 miliona pregleda, što predstavlja skok u odnosu na 2022, kada je bio na četvrtom mestu.
Na trećem mestu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << 38 miliona pregleda je stranica o ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kriketu, piše Fonet, a prenosi N1.
Zatim sledi stranica o hit filmu „Openhajmer“, a blizu po pregledima je stranica o samom naučniku Robertu Openhajmeru.
Največi broj stranica na listi najčitanijih dolazi iz sfere zabave i sporta, pa su tako tu i Tejlor Svift, Lionel Mesi, film „Barbi“, Premijer Liga, Kristiano Ronaldo…
Posle njih dolaze stranice vezane za određene poznate ličnosti kao što je Ilon Mask.
Države Indija i SAD su pri takođe u vrhu pretrage.
Kineska domaćica izvela najveću prevaru u istoriji Vikipedije, a provaljena je slučajno

Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.