Velški mediji: Srbija nas ponizila

Izvor: Glas javnosti, 12.Sep.2012, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velški mediji: Srbija nas ponizila

Ostrvska javnost kivna je na fudbalere Velsa posle poraza od Srbije 1:6 u melču drugog kola kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2014. godine. Javnost na Ostrvu je očekivala mnogo više od ekipe selektora Krisa Kolmana, a na to navode naslovi u tamošnjim medijima.

South Wales Argus je objavio izveštaj sa kvalifikacione utakmice za Mundijal, a naslov je bio "Srbija - Vels 6:1 - Jadni Vels, snovi o Mundijalu u dronjcima". Uz opis dešavanja na >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << terenu, čitaoce podsećaju da je ovo najteži poraz još od 1996. godine kada ih je Holandija pobedila sa 7:1, kao i da se na Svetsko prvenstvo nisu plasirali od 1958. godine. Piše se i o tragično preminulom selektoru Gariju Spidu, odnosno o njegovom nasledniku Kolmanu. Od smrti Spida, Velšani imaju pet uzastopnih poraza.

Portal Wales Online smatra da je Vels u Novom Sadu proživeo noć užasa.

"Vels je uništen sa 6:1, a ekipa Krisa Kolmana već se suočava sa ranom eliminacijom iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Doživeli smo najteži poraz u poslednjih 16 godina i nije teško da se zaključi da nada za plasman  skoro da ne postoji", navedeno je u uvodu Krisa Votana koji dalje u tekstu govori o ugašenom optimizmu, sramoti, poniženju.

"Sa osam utakmica do kraja kvalifikacija, ništa još nije rešeno, ali kako da se ne zapitamo kako će se ekipa ponovo skupiti i preboleti ovakav poraz".

BBC za područje Velsa tvrdi da je Srbija ponizila Vels, a komentator i nekadašnji kapiten Kevin Ratklif je analizirao taktiku.

"Nisam siguran da sistem igre odgovara fudbalerima koje u ovom trenutku imamo. Za mene je (kapiten)Aron Remzi promašaj. Ne igra dobro, ali je kapiten i teško ga je odstraniti iz tima. Možda bi to trebalo da se uradi i da se kasnije vrati sa boljom formom. Trenutno, od njega nema koristi, ali će neko onda postaviti pitanje, zašto ste ga određivali za kapitena," zapitao se Ratklif.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.