Velika šteta, Andrea Lekić bez SP!

Izvor: Sportske.net, 19.Nov.2019, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika šteta, Andrea Lekić bez SP!

Andrea Lekić neće biti u sastavu reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu.

Uskoro (30. novembar) kreće Svetsko prvenstvo u rukometu za dame, a na njemu nećemo gledati Andreu Lekić, na veliku žalost našeg tima.

Ona se povredila na poslednjem meču Lige šampiona gde je nastupala za svoj ĆSM Bukurešt, a u pitanju je krajnje neobična povreda za jednu sportiskinju.

"Prema rezultatima pregleda koje smo napravili, ustanovili smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da se radi o ozbiljnoj povredi bubne opne. Retka povreda kada je u pitanju sport. Ima rascep, oštećenje bubne opne i indikovana je hitna operacija koja podrazumeva reparaciju. To je povreda koja se može sanirati i Andrea će biti dobro. Ono što za ovaj trenutak nije dobro, potrebno je mirovanje nakon operacije minimum, prema savetima hirurga, tri nedelje.

Potrebno je da sve zaraste, da dođe do srašćivanja postojeće bubne opne i dela koji se stavlja kao nadoknada oštećenog dela. Ona može normalno da funkcioniše već posle nedelju dana, ali to isključuje kontakt sport gde ne možemo da kontrolišemo sve pokrete i eventualne povrede. Nažalost, po svemu sudeći, biće izvan stroja u naredne tri nedelje, ali dobra stvar je da će posle tog perioda moći da nastavi sportsku karijeru
", rekao je doktor naše reprezentacije Milenko Savić.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ODLAZE U JAPAN BEZ NAJBOLJE: Andrea Lekić propušta SP zbog povrede (FOTO)

Izvor: Kurir, 19.Nov.2019

Srpska rukometašica Andrea Lekić propustiće predstojeće Svetsko prvenstvo u Japanu zbog teške povrede bubne opne, saopštio je danas Rukometni savez.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.