Izvor: Radio 021, 27.Jul.2019, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Srbije peti na Svetskom prvenstvu

Vaterpolo reprezentacija Srbije završila je Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji na petom mestu, pošto je danas pobedila selekciju Australije sa 13:9 (6:1, 3:2, 1:2, 3:4).

Podmladjena selekcija Srbije je na šampionatu sveta zabeležila četiri pobede, jedan remi i poraz u četvrtfinalu protiv Španije.

U prve dve četvrtine današnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << meča protiv Australije Srbija je delovala možda i najbolje na turniru. Izabranici Dejana Savića igrali su bez greške, u odbrani su zaustavljeni Kajes i Janger, a napad je predvodio kapiten Miloš Ćuk.

Srbija je povela sa 6:0, da bi ta prednost dva i po minuta pred veliki odmor iznosila 9:1. Srbija je u trećoj četvrtini "pala", a Australija je početkom poslednje deonice prišla na 10:7. Tada je Ćuk četvrtim golom postavio stvari na svoje mesto, a potom su Rističević i Viktor Rašović dva puta asistirali Strahinji Rašoviću za konačan trijumf.

"Početak je bio u našu korist u svim sferama. Posle smo imali neobjašnjiv pad. Fatović je tražio presing zbog velike razlike. Na kraju smo malo i čuvali rezultat. Nije još vreme za konačnu analizu, glave su vruće", rekao je kratko selektor Dejan Savić nakon meča.

Kapiten Miloš Ćuk je kazao da je današnje prvo poluvreme pokazalo da ova ekipa može mnogo bolje i da je mogla i više na ovom prvenstvu.

"Neiskustvo je uticalo da ne igramo za medalju. Svima je žao zbog toga. Ipak, popravili smo utisak, dobro smo danas igrali. Daje nam sve ovo nadu da imamo šta da tražimo na sledećim takmičenjima, da se borimo uvek za medalju. Na nama je da ispravljamo greške i da sledeće godine budemo kako treba", rekao je Ćuk.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.