Vasa Micić: Nisam heroj! Šta se dešavalo posle strašne vesti?

Izvor: Sportske.net, 16.Okt.2019, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasa Micić: ''Nisam heroj!'' Šta se dešavalo posle strašne vesti?

Srpski reprezentativac progovorio o najtežem periodu koji mu se dogodio krajem leta.

Sigurno već znate o čemu se radi, Vasi Miciću je preminula majka u vreme dok je on branio boje Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini.

I pored najvećeg gubitka, odlučio je da do kraja šampionata ostane uz svoje reprezentativne drugove, zbog čega su mnogi taj njegov gest okarakterisali kao herojski. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

On se sa tim baš i ne slaže, što je i potvrdio u intervjuu ''Večernjim novostima''.





''Mislim da su mediji preterivali u tome. Nisam ja heroj, niti sam se osećao kao heroj. Ništa spektakularno nisam uradio. Mirne glave sam doneo odluku da ostanem sa reprezentacijom, to je i ona želela.







Saigrači su bili zatečeni kada sam tog dana primio vest, nisu ni imali predstavu koliko je stanje ozbiljno. Nisu ni mogli da imaju, jer nisam mnogo pričao o tome.







Sale Đorđević mi je rekao: 'Idi kući'. Rekao sam mu da ne želim i otišao u sobu. Želela je da igram. Mislim da sam doneo pravu odluku'', objašnjava Micić.

Težak period za njega trajao je mesecima unazad, dok mu se majka borila sa opakom bolešću, ali se trudio da se to ne oseti na terenu, u čemu je i uspeo.

Sve to vreme nije želeo nikakvo sažaljenje, ne želi to ni danas.

''Ne želim da me iko žali. To su najteže stvari koje mogu da ti se dogode, one koje menjaju pogled na život, ali čovek mora da ide dalje. Ne možeš da znaš kako je dok ne osetiš. Tokom mamine bolesti koja je trajala dve-tri godine naslušao sam se priča: 'Brate, znam kako ti je'.







Ne, niko ne može da razume kako ti je. Ne ljutim se ja na njih, svi su to govorili iz najbolje namere.







Ali, samo čovek koji je i sam prošao kroz to može da zna kako ti je. Još teže je mojoj sestri, iako smo mama i ja bili bliskiji, jer je ona sve vreme bila uz nju. Svih tih godina ja uglavnom nisam bio tu, morao sam da igram košarku'', objašnjava Micić.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.