Izvor: MozzartSport.com, 23.Jul.2021, 20:30

Valeri Karpin novi selektor Rusije: Čudan tajming objave, ugovor samo na pet meseci

Ako odvede reprezentaciju na Mundijal saradnja će se produžiti

Rusi imaju novog selektora. Prethodni, Stanislav Čerčesov podneo je ostavku posle ispadanja sa Prvenstva Evrope, a čelnici tamošnjeg saveza mesto na upražnjenoj klupi poverili Valeriju Karpinu.

Znameniti reprezentativac (72 utakmice, 17 golova) trenutno je šef stručnog štaba Rostova, a u dogovoru sa novim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poslodavcima odlučeno je da zadrži poziciju u klubu sa Dona, a da istovremeno vodi državni tim. Samo do kraja godine, ugovor je potpisao na pet meseci, ako u tom periodu uspe da dvede Baćuške na Mundijal saradnja će mu se automatski produžiti do kraja turnira u Dohi.

Za mnoge je izbor Karpina iznenađujući, mada velikih i(li) poznatih imena Rusi baš i nemaju. Imaju visoko mišljenje o Valeriju koji važi za trenera sposobnog da pronađe i u vatru na velikoj sceni gurne mladog, talentovanog igrača, a kako FS Rusije sprema smenu generacija onda je 52-godišnjak rođen u Estoniji rešenje koje se nije smelo propustiti. Ako u preostalih sedam kvalifikacionih utakmica osigura put u Dohu lako će ga Rusi vezati novim ugovorom. Zasad je samo na probnom radu.

⚡️ Валерий Карпин – новый главный тренер сборной России. https://t.co/wSZOmbMOvL pic.twitter.com/hLH5OK3Cdx

Jedino što je sporno informaciji da je Valerij Karpin preuzeo reprezentaciju je tajming. Vest je objavljena iste sekunde kad je počela nova sezona, i to utakmicom Rostova sa moskovskim Dinamom. Navijači domaćeg tima samo što se nisu zagrcnuli, iako je nekadašnjem vezisti drago što je posle sedenja na klupama moskovskog Spartaka, Majorke i ruskog drugoligaša Torpeda Armavira dobio najizazovniji posao u karijeri.

Hvala čenicima FS Rusije na poverenju. Bilo da je reč o igraču ili treneru, nema veće časti i priznanja u fudbala nego dobiti poziv reprezentacije. Ovo je novo, odgvorno i interesantno poglavlje u mojoj karijeri. Pred nama je zadatak da se kvalifikujemo na Prvenstvo sveta i daćemo sve od sebe da taj posao obavimo valjano“, rekao je Karpin čiji je zvaničan debi zakazan za 1. septmbar protiv Hrvatske.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.