VICEŠAMPION SVETA BLED NA STARTU: Strah od nule jači, Lavovi sa Atlasa nepremostiva prepreka za Hrvate

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2022, 14:05

VICEŠAMPION SVETA BLED NA STARTU: Strah od "nule" jači, Lavovi sa Atlasa nepremostiva prepreka za Hrvate

Igrali pod ručnom.

Fudblaska reprezentacija Hrvatske remizirala je bez golova sa selekcijom Maroka na premijeri F grupe Svetskog prvenstva u Kataru.

MAROKO - HRVATSKA 0:0

Stadion: Al Bajt (Al Kor)

Sudija: Fernando Rapalini (Argentina)

Maroko (4-3-3): Bono - Hakimi, Agerd, Sajs, Mazraui (od 60. Atija Alah) - Unahi (od 81. Sabiri), Amrabat, Amala - Ziješ, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << En Nesiri (od 81. Hamdala), Bufal (od 65. Ezalzuli).

Hrvatska (4-3-3): Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić (od 79. Majer) - Vlašić (od 46. Pašalić), Kramarić (od 71. Livaja), Perišić.

Neočekivan poraz Argentine od Saudijske Arabije kao da je povukao ručnu mnogim ekipama, te je svaki meč posle debakla Gaučosa igran sa dodatnim fokusom na defanzivu.

Slično je bilo i na ovom susretu. Lavovi sa Atlasa bili su bolji u uvodnim minutima, a onda su se Vatreni oslobodili, ali ne dovoljno. Meč jeste bio dinamičan, ali o tome koliko su oba tima bila orijentisana da ne prime gol govori i činjenica da nismo videli ni jednu stopostotnu priliku na utakmici.

U prvih 45 minuta Maroko je napadao, ali gotovo bez udaraca ka golu Livakovića, dok su Hrvati centaršutevima uglavnom pokušali da probiju bedeme afričke reprezentacije.

Nešto bolje bilo je drugo poluvreme, uzbudljivije i otvorenije. Hakimi je imao najbolju priliku za Maroko, i to sa više od 30 metara, dok su Hrvati iz skoka tražili svoju šansu, koju sve do samog kraja nisu dočekali.

U samoj završnici bilo je jasno da je Maroko želeo bod, a da su Vatreni krenuli po sva tri, međutim strah od "nule" bio je veći od ambicije da se ostvari trijumf.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

DALIĆ LJUT, MODRIĆ TEŠI: Prve reakcije Hrvata na neočekivan remi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2022

"Žao mi je što ga nisam zabio"..Fudbalska reprezentacija Hrvatske je u prvoj utakmici Svetskog prvenstva u Kataru remizirala sa selekcijom Maroka rezultatom 0:0. Iako su izabranici Zlatka Dalića bili favoriti u ovoj utakmici, nisu uspeli probiti vrlo dobre Marokance, koji su stvorili nekoliko...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.