VELIKI USPEH! Kukolj u finalu Svetskog prvenstva u Budimpešti

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2021, 16:04

VELIKI USPEH! Kukolj u finalu Svetskog prvenstva u Budimpešti

U 17 časova prema rasporedu počinju borbe za odličja.

Srpski džudista Aleksandar Kukolj izborio je plasman u finale na Svetskom prvenstvu koje se održava u Budimpešti.

Danas počinje Evropsko prvenstvo, a prvi favoriti za titulu su Francuska i Engleska, na koje je kvota 6,00. Slede Belgija i Nemačka s kvotom 8,00, pa Španija i Portugalija (9,00)… Pogledajte sve kvote kladionice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << MOZZART za osvajača EURO 2020.

Kukolj, koji se evropskim zlatom okitio u konkurenciji do 90 kilograma, sada se takmiči u novoj težinskoj kategoriji i samo je bilo pitanje kada će pokazati svetsku klasu i u konkurenciji do 100 kilograma.

Na putu do velikog finala savladao js Južnoafrikanca Lvazija Mapitiuiju iponom.

Maksimalnim rezultatom od 10:0 srpski džudista savladao je i Mongolca Goncigsurena Batkhajga, Uzbekistanca Mikammadkarima Khuramova i Gruzijca Varlama Lipartelianija.

U meču koji vodi u veliko finale Kukolj je bio bolji od Kanađanina Sadija Elnahasa.

U 17 časova prema rasporedu počinju borbe za odličja na Svetskom prvenstvu u Laslo Pap Areni u Mađarskoj, a za zlato u konkurenciji do 100 kilograma Kukolj će se nadmetati sa Portugalcem Horhem Fonsekom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.