Uspešni užički sportisti

Izvor: RTS, 04.Dec.2019, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešni užički sportisti

Povodom nedavno ostvarenih rezultata, bronzane medalje sa Svetskog prvenstva u bacanju kugle srpskog paraolimpijca Nebojše Đurića, i osvajanja Evropskog šampionata Istočne Evrope automobiliste Mikice Vesnića, u gradskoj kući u Užicu priređen je prijem za uspešne sportiste.
Posle zlatne medalje u bacanju diska na Evropskom prvnstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i srebrne medalje u bacanju kugle na istom takmičenju, Nebojša Đurić, užički i srpski paraolimpijac, nedavno se sa Svetskog prvenstva u paratletici u Dubaiju, vratio sa još jednim, bronzanim odličjem. Tekuća godina bila je uspešna i za užičkog automobilistu Mikicu Vesnića koji je, posle šest titula šampionata Centralne Evrope, prvi put osvojio i titulu ovogodišnjeg šampionata Istočne Evrope.
 
„Srebro je otišlo za 7 cm, al eto. Bili su bolji ovaj put, nadam se da će sledeći put biti drugačije. To je sport", kaže Nebojša Đurić, paraolimpijac.
„Prvi put jedan trkački tim iz Srbije je uspeo da osvoji šampionsku titulu. Naravno tu mi je pomogao moj klubski kolega Jakub Višemirski, jedna dosta dinamična i teška staza", priča Milovan Vesnić, automobilista.
 
„Zahvaljujući njima dvojici, pre svega, mi očekujemo još sjajnih rezultata u narednom periodu i u narednim godinama za užički sport", kaže Tihomir Petković, gradonačelnik Užica.
Posle kraće pauze, užički sportisti nastavljaju sa pripremama za šampionske titule, Evropska prvenstva i Olimpijske igre u Tokiju.



Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.