Uspeh FIBA: Širom Evrope hale rasprodate

Izvor: N1 televizija, 23.Feb.2018, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspeh FIBA: Širom Evrope hale rasprodate

Iako najveće zvezde evropskih košarkaških reprezentacija ne igraju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini, vlada opšta pomama za kartama za utakmice nacionalnih timova.

Kvalifikacije za Mundobasket u Kini 2019. nisu najsrećnije organizovane. Kvalitet izostaje jer osim igrača iz NBA lige nema ni evroligaških košarkaša, ostaje pitanje da li će iko od igrača iz kvalifikacija igrati u Kini, po sredi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je i veliki raskol u evropskoj košarci, ali su te utakmice dobile potpuno drugu dimenziju. Ispalo je da su navijači jedva čekali da vide svoje nacionalne timove jednom ili dva puta u tri meseca, što im se do sada nikad nije dešavalo.

Do sada su ljubitelji košarke nacionalne timove jedino mogli da gledaju na pripremama za velika takmičenja, što su bili nebitni mečevi, ili ako se slučajno desi da njihova zemlja organizuje neki veliki turnir. To je međutim za neke države i reprezentacije naravno iluzorno. Još je iluzornije za navijače da idu na skupa putovanja na Evrobasket, Mundobasket ili Olimpijske igre, jer na taj način ostaju bez letovanja.

Pred novi kvalifikacioni prozor arene su rasprodate. Francuzi, koji u Strazburu igraju u protiv Rusa bez De Koloa, Vestermana, Lovernja, Furnijea, Gobera, Batuma će popuniti dvoranu od 6100 gledalaca.

[Qualifications #FIBAWC] Ce soir la France affronte la Russie à Strasbourg dans un Rhénus Sport comble ⚡️

⚪️ Un maximum de likes et de partages pour encourager les Bleus

France-Russie | 20h45 | en direct sur @canalplus Décalé#FRARUS#TeamFranceBasketpic.twitter.com/956AB1pOf4

Izraleci će napuniti dvoranu u Tel Avivu i bodriće svoju ekipu bez Omrija Kaspija i maldih zvezdi iz Makabija protiv Britanaca, a Italijani će gledati svoj tim u kome su mahom igrači iz domaće lige protiv Holanđana u PalaVerdeu u Trevizu.

Sigurno je da isti doček i Nemci spremaju sprskoj selekciji u Frankfurtu, a koliki je uspeh FIBA postigla sa punim halama pokazuju naravno i primeri iz hala "Aleksandar Nikolić", "Mirza Delibašić" i "Dražen Petrović" koje su u prvom prozoru bile dupke pune.

⛹️‍♂️REPREZENTACIJA

@markopop006

Vidimo se sutra (23.2.)

#CRO

#ROU

⏰18:00

/@FIBAWC#CROteam#Zadarpic.twitter.com/cQi3o86pav

Posebno su tu oduševili Hrvati koji su "Draženov dom" ispunili iako je njihova selekcija u poslednje vreme imala veoma loše rezultate, a glavne zvezde nisu prisutne.

Ne treba zaboraviti ni primer iz Španije. Za tu ekipu su igrali igrači koji neće prići ni širem spisku selektora Serđa Skariola za Svetsko prvestvo, ali je on posle prva dva meča rekao da se osećao fantastično i da su ti mečevi bili nezaboravno iskustvo.

Mensaje para Zaragoza‼️#LaFamilia quiere un Príncipe Felipe repleto para el que puede acercar a la #SelMAS al @FIBAWC 2019

Compra tus entradas ️ AQUÍ ⬇https://t.co/LjBjCOWkWy#SomosEquipopic.twitter.com/JDpq2F4Sj1

Izgleda da navijačima uopšte nije bitno ko nosi dres nacionalnog tima i kakav je kvalitet igre, već da je najvažnije da utakmica nije prijateljska, da je pobeda važna, da se ponosno opteva himna i da u njihovom gradu ponovo igra Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Italija, Grčka, Francuska...

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.