Uskoro premijera „Montevidea“

Izvor: Blic, 11.Sep.2010, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro premijera „Montevidea“

Snimanje prvog filma i prvih devet epizoda TV serije „Montevideo, Bog te video“ u režiji Dragana Bjelogrlića privedeno je kraju, a premijera filma biće u Beogradu krajem oktobra. Ekipa se u narednim danima sprema za početak snimanja drugog filma i ostatak epizoda buduće TV serije o fudbalskim junacima iz 1930. godine.

U filmu koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << govori o Prvom svetskom prvenstvu u fudbalu i legendama domaćeg fudbala, kao što je poznati tandem Moša i Tirke, glavne uloge su poverene novoj generaciji domaćih glumaca. Fudbalere koji su bili u reprezentaciji Jugoslavije koja je učestvovala na Prvom svetskom prvenstvu u fudbalu u Montevideu tumače: Miloš Biković, Petar Strugar, Viktor Savić, Andrija Kuzmanović, Ivan Zekić, Aleksandar Radojičić, Nenad Heraković, Uroš Jovčić, Rade Ćosić, Milan Nikitović, Bojan Krivokapić, Aleksandar Filimonović. Njima se pridružuju i njihove koleginice Nina Janković, Danina Jeftić i Tamara Dragičević, kao i dvanaestogodišnji dečak Predraga Vasić, koji je u filmu „Sveti Georgije ubiva aždahu" igrao Siroče.

Uloge u filmu tumače i poznata glumačka imena: Vojin Ćetković, Nikola Đuričko, Nebojša Ilić, Mima Karadžić, Branislav Brstina, Srđan Todorović, Slobodan - Boda Ninković, Sergej Trifunović, Anita Mančić, Branka Pujić i mnogi drugi.

Snimanje prvog filma se odvijalo na lokacijama u Beogradu i Barandi, a pojedine centralne beogradske ulice dobile su izgled starog Beograda pre 80 godina. Teren FK Dorćol, na kojem su se snimale utakmice, takođe je u potpunosti rekonstruisan te je poprimio izgled stadiona iz tridesetih godine. Jedan od najstarijih beogradskih kvartova Čubura oživeo je u Barandi. U detaljno napravljenoj scenografiji Čubure tridesetih godine snimane su scene koje pokazuju deo društvenog života koji se odvijao u to vreme u glavnom gradu.

Film i TV serija se rade u produkciji kuće „Intermedia Network", režija je poverena Draganu Bjelogrliću, scenario je pisao Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića, a muziku za film je radio slovenački sastav „Magnifico".

U nedavnom intervjuu za „Blic" reditelj Dragan Bjelogrlić je objasnio u čemu je razlika između serije i filma.

- Serija ima nekoliko paralelnih tokova i priča priču i o tim momcima, fudbalerima i njihovim sudbinama; priču o sazrevanju, o starom Beogradu, o ljubavima i strastima. A film će se bazirati prevashodno na priči o ljubavi i iskušenju. Biće to jedna, mada ne volim da svrstavam u žanrove, romantična i bajkovita priča zasnovana na istinitom događaju - objasnio je Bjelogrlić i najavio da će se deo filma snimati u Urugvaju.

- Dešavanja u Urugvaju naći će se u drugom delu filma i drugom ciklusu serije. Prvi deo priče je o Beogradu i o tome kako su oni uopšte otišli u Montevideo, kako su se izborili da odu, a drugi deo je njihov odlazak. Mislim da već početkom septembra počinjemo da snimamo drugi deo. Mi radimo u kontinuitetu, samo što ja moram kao reditelj da se bavim i serijom i filmom, montažom i režijom, radom na scenariju... tako da mi nije baš lako.

Premijera trejlera

Trejler za film „Montevideo, Bog te video" premijerno je prikazan na Filmskim susretima u Nišu i izgleda veoma interesantno i drugačije od filmova koji se poslednjih godina snimaju kod nas. Glumce i reditelja publika je pozdravila ogromnim aplauzom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kraj snimanja prvog dela "Montevidea"

Izvor: Svet, 11.Sep.2010

Snimanje prvog filma i prvih devet epizoda TV serije "Montevideo, Bog te video" u režiji Dragana Bjelogrlića privedeno je kraju, a premijera filma biće u Beogradu krajem oktobra. Ekipa se u narednim danima sprema za početak snimanja drugog filma i ostatak epizoda buduće TV serije o fudbalskim junacima...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.