Uskoro i žreb za Ligu nacija, možemo i na Mundijal tim putem!

Izvor: Sportske.net, 27.Feb.2020, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro i žreb za Ligu nacija, možemo i na Mundijal tim putem!

Šta nam donosi nova Liga nacija koja kreće od septembra?

Nakon završetka Evropskog prvenstva reprezentacije će se u septembru vratiti Ligi nacija, takmičenju koje je mnoge zbunjivalo i koje će ponovo praviti problem.

Ipak, i ovoga puta možemo izvući korist od njega pošto će voditi i do Mundijala u Kataru 2022. godine.

Da krenemo redom.

Srbija će biti u B ligi, a može da se sastane sa Rusijom, Austrijom, Velsom ili Češkom iz prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << šešira; Slovačkom, Turskom, Republikom Irskom i Severnom Irskom iz trećeg šešira; odnosno sa Bugarskom, Izraelom, Mađarskom ili Rumunijom iz četvrtog šešira.

Zajedno sa nama su Škotska, Norveška i Finska u istom šeširu.

U utorak ćemo saznati rivale.

Idemo dalje, šta može da nam donese Liga nacija? Može da donese učešće u plej-ofu za plasman na Mundijal. Ukoliko se ne plasiramo kroz kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru, onda ćemo ponovo morati da se oslonimo na Ligu nacija.

Kvalifikacije za Mundijal sadrže 10 grupa, a samo pobednici idu direktno. Evropa daje 13 reprezentacija na Mundijalu, pa se traga za još tri.

Drugoplasirani iz kvalifikacija, kao i dve reprezentacije iz Lige nacija formiraće tri grupe po četiri ekipe i pobednici će ići na Mundijal.

Te dve reprezentacije su dve najbolje plasirane reprezentacije u ukupnom rangiranju Lige nacija koje nisu uspele da budu prve ili druge u kvalifikacijama.

Još samo ovo, znate šta je konačno, odnosno ukupno rangiranje? Tu nismo ispred 16. mesta, možemo biti u najboljem slučaju 17. u generalnom plasmanu, ispred nas su sve selekcije iz A divizije (njih 16 ukupno). Dakle, bićemo između 17. i 32. pozicije, sve zavisi kakav rezultat budemo imali u Ligi nacija.

Ukoliko dve od sledećih reprezentacija koje su u A diviziji:





Portugal, Holandija, Engleska, Švajcarska, Belgija, Francuska, Španija, Italija, BiH, Ukrajina, Danska, Švedska, Hrvatska, Poljska, Nemačka i Island...

...ne uspeju da budu u 2 najbolje selekcije u kvalifikacijama, onda smo džabe krečili u Ligi nacija.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Turska

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.