Ugostiteljski objekti u Bosni produžili radno vreme zbog SP

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jun.2014, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugostiteljski objekti u Bosni produžili radno vreme zbog SP

Vlasti u nekoliko županija u Bosni i Hercegovini odobrile su danas ugostiteljskim objektima da za vreme Svetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu produže radno vreme.

 

Skupština Sarajevske županije jednoglasno je odobrila da se od danas pa do završetka Svetskog fudbalskog prvenstva produži radno vreme ugostiteljskih objekata i okupljanje na mestima na kojima će se javno prenositi utakmice. Zbog toga će vlada Sarajevske županije izmeniti Zakon o javnom okupljanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kojim će predvideti ovakve situacije, prenela je Hina.

 

Sličnu odluku donele su i vlasti u Zeničko-dobojskoj županiji. Policija u Mostaru se priprema kako bi sprečila nerede koji su se dogodili za vreme utakmica reprezentacija Bosne i Hercegovine i Hrvatske na međunarodnim takmičenjima, a tamošnjim ugostiteljima nema ko da odobri produženje radnog vremena, jer vise od dve godine ne postoji Gradsko veće. Vlasti Hercegovačko-neretvanske županije odbile su da dozvole novo radno vreme, ali je iz policije u Mostaru saopšteno da će ipak "progledati kroz prste" i neće reagovati na okupljanje ljudi i produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata.

 

U gradu na Neretvi će se navijati uporedo za dve reprezentacije. Već nekoliko dana zapadni, većinski hrvatski deo grada, okićen je hrvatskim zastavama i obeležjima. Istovremeno, u istočnom delu Mostara okačene su bosanske zastave, ratne zastave Armije BiH kao i zastave Brazila, s kojim Hrvatska igra večeras od 22 časa na otvaranju Mundijala.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.