Izvor: Radio 021, 30.Dec.2018, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici iz Beograda prvi na Svetskom prvenstvu u edukativnoj robotici

Na svetskom prvenstvu u edukativnoj robotici WER 2018. tim učenika srednje škole "Politehnika - škole za nove tehnologije" iz Beograda, osvojio je prvu nagradu u međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji nerezidencijalnih takmičara.

Takođe, kako javlja Kineski Radio Internacional, tim Ogledne Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" osvojio je treću nagradu u međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji stariji osnovci – nerezidencijalni takmičari. Ekipa iz škole "Vladislav >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ribnikar" prethodno je na ovom takmičenju osvojila posebnu Nagradu za najbolji nastup (Best Performance Award).

Na takmičenju, koje je održano sredinom decembra u Šangaju, učestvovalo je više od 150.000 učesnika iz 50 zemalja sveta.

Srbiju su na takmičenju predstavljali "robotičari" iz "Politehnike" i "Ribnikara" - Nikola Starčević, Mašan Vučinić i Mihailo Marković, uz podršku mentorke Jelene Stojanović, kao i Marko Kolundžiija, Igor Stamenković i Ivan Antoković, u pratnji mentora Đure Padana.

Predstavnici Politehnike - škole za nove tehnologije iz Beograda prošle godine su na ovom takmičenju osvojili posebnu Nagradu za najbolju prezentaciju svoje zemlje i rada u robotici.

Ovo je drugi put da Srbija ima predstavnike na prestižnom takmičenju u Kini, zahvaljujući programu Bitka za znanje koji sprovodi Fond B92, a posredstvom kojeg su škole u Srbiji na različitim nivoima uključene u proces digitalnog opismenjavanja i učenja programiranja i kodiranja.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.