Srbija od 0:5 do pobede nad Crnom Gorom!

Izvor: B92, 21.Jul.2023, 04:26

Srbija od 0:5 do pobede nad Crnom Gorom!

Vaterpolisti Srbije savladali su Crnu Goru na peterce 4:2, nakon nerešenih 13:13 u trećem kolu Svetskog prvenstva.

"Delfini" su nadoknadili 0:5 iz prvih pet minuta meča, potom i 4:8 i izborili drugo mesto u grupi što donosi uslovno lakšeg rivala u osmini finala.

Srbija će u osmini finala (nedelja, 11.30) igrati sa poraženim iz duela između Hrvatske i Japana, koji se sastaju od 12 časova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
A pobednik tog duela će u četvrtfinalu igrati sa reprezentacijom Italije, 25. jula od 10.30 časova.

Srbiju je predvodio Vučinić sa pet golova, dok je tri postigao Jakšić, a golman Mišović zabeležio sedam odbrana.

Crnogorce je nosio Matković sa tri gola, po dva su dali Radović i naturalizovani Belorus Averka, dok je Tešanović sa 15 odbrana odšavao prednost tokom većeg dela meča.

Tim Uroša Stevanovića zabeležio je neverovatno pobedu s obzirom na katastrofalan početak meča.

Crnogorci su realizovali svaki od prvih pet napada, dok su "delfini" bili nemoćni, pa su posle pet minuta imali ogromnih 5:0.

Konačno, u petom minutu, Jakšić prekida "post" Srbije što budi naše vaterpoliste koji do kraja prvog perioda smanjuju na 3:6.

Jakšić sanjuje na 4:6 početkom drugog kvartala, potom Mitrović brani peterac i donosi našem timu šansu za potpuni povratak.

Međutim, "delfini" propuštaju prilike, što Crnogorci kažnjavaju te preko Ukropine i Matkovića "beže" na 8:4.

Jakšić opet prekida seriju rivala, da bi se u finišu poluvremena raspucao Vučinić koji sa dva gola potpuno vraća Srbiju u igru – 7:8.

Ipak, naš tim očajno otvara i drugo poluvreme, pa Crnogorci opet "beže", ovaj put na 10:7.

Ponovo Vučinić vraća Srbiju u život sa dva gola, da bi "ajkule" odbile i ovaj nalet te golom Matkovića ušle u poslednji kvartal sa 11:9.

Rašović pogađa za 10:11, Perković "šraubom" vraća na +2, a potom Drašović trese mrežu za 11:12.

Konačno, četiri minuta pre kraja meča, Sava Ranđelović pogađa za izjednačenje, neposredno nakon što su sudije, uprkos pregledanju VAR snimka, propustile da kazne udarac laktom u lice koji je pretrpeo.

Ovaj gol je potpuno preokrenuo situaciju u bazenu, Mišović zaustavlja napade Crne Gore, da bi minut pre kraja Radulović doneo potpuni preokret Srbiji 13:12.

Nažalost, 19 sekundi pre kraja Ukropina sjajnim udarcem spasava Crnu Goru i donosi peterce.

Otvara ih Drašović golom za vođstvo Srbije, uzvraća Perković, siguran je bio i Radulović, da bi potom Radović promašio za CG, tačnije pogodio prečku.

Vučinić donosi 3:1, Vidović odgovara, Jakšić pogađa za 4:2, a onda Mitrović brani šut Matkovića i donosi Srbiji ogromnu pobedu.

Sjajan duel Srbije i Crne Gore mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Herojski preokret "delfina" - Srbija posle peteraca savladala Crnu Goru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2023

Vaterpolisti Srbije savladali su selekciju Crne Gore posle boljeg izvođenja peteraca 17:15 (13:13) i tako zauzeli drugo mesto na tabeli Grupe D na Svetskom prvenstvu u Fukuoki. U osmini finala rival domaćin, selekcija Japana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.