UŽIVO: Srbija – Koreja 31:29!

Izvor: Mondo, 15.Jan.2019, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Srbija – Koreja 31:29!

Srbija protiv Koreje upisala prvu pobedu u 4. kolu Grupe A na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj.

Pobeda Brazila protiv Rusije donela je minimalnu nadu "orlovim" da mogu do drugog kruga.

Međutim…

Za to je potrebno pravo malo čudo. Neophodne su dve pobede Srbije, protiv Koreje danas i u poslednjem kolu protiv velikog favorita Nemačke. Ipak, ni to nije sve, jer će Brazil morati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da odigra barem nerešeno sa Korejom u poslednjem kolu, kao i Rusija sa Francuzima. U tom slučaju gledaće se gol razlika.

Ali, ako Francuska pobedi Nemačku večeras, sami ćemo odlučivati o sudbini na Mundijalu, a sve u slučaju trijumfa nad Korejom.

Tabela za sada izgleda ovako:

Francuska je prva sa šest bodova i utakmicom manje. Nemačka je druga, ima pet bodova i +24 gol razliku. Na deobi trećeg mesta su Brazil i Rusija sa po četiri boda. "Zbornaja" ima +5, a Brazil -11. Srbija je na petom mestu, ima bod i -13. Koreja je bez bodova.

Brazil - Rusija 25:23

Srbija - Koreja 18.00

Nemačka - Francuska 20.30

UŽIVO:

31:29 - KRAJ!

30:26 (57') Gol Kukića, imamo plus tri četiri minuta pre kraja. Vorkapić 7 od 7 za "plus četiri"!

28:26 (54') Preokrenuli smo, to je najvažnije.

26:25 (52') Isključen je Pušica, Kang je postigao 11. gol. Po receptu Peruničića, Kukić posle tajm-auta postiže gol. Milosavljev upisuje devetu odbranu, u pravom momentu. Ne staje Vorkapić!

24:24 (50') Kim je dobio loptu i vratio prednost na stranu Koreje. "Kokoška" Nemanje Ilića i novo izjednačenje. Kim unosi Mošića u šest metara, nema probijanja - ima gola. Mošić je pogodio stativu. Au, kako igra mladi 21-godišnji Vorkapić - 5 od 5!

22:22 (45') Vorkapić!

21:22 (45') Evo i gola Parka... S gola na gol! Nemanja Ilić smanjuje na "minus dva". Vrlo lep gol Mošića, iskoristili smo igrača više 2:0.

21:19 (40') Verkić je odbranio, pogođen je loptom u glavu, a na drugoj strani je Vanja Ilić realizovao kontru. Kang nastavlja da rešeta srpski gol. Među stativama gola Koreje briljira Park 10/16 do sada. Kim trese mrežu. Hrabro skače Vorkapić!

17:19 (36') Ušao je mladi Vukšin Vorkapić i pogodio s krila. Konačno! Vanja Ilić za Marsenića, pre toga je Koreja iskoristila pospanost naše odbrane i postigla lagan gol. Naivni smo bili. Kang postiže deveti gol, a Vorkapić drugi. Vrlo dobar ulazak u igru.

14:17 (33') Park sa tri odbrane otvara drugo poluvreme. Evo je još jedna i to sve ziceri... Usledila je kazna.

I POLUVREME

14:16 (30') Spuštena lopta za Kima na crtu i siguran gol. Prošao je Kukić i pogodio. Đang pogađa sedmerac, njegov četvrti gol. Evo lopte i na levo krilo, gde je siguran Vanja Ilić. Gol za Koreju, pa još jedan za Vanju. Kang, igrač visok 179 centimetara, postiže gol sa devet metara sa zemlje! Kraj prvog dela.

11:12 (27') Vujić prema Marseniću za novo izjednačenje. Brani Verkić udarac s levog krila Koreje. Njegova prva odbrana. Ipak, ništa od našeg vođstva. Đang iz kontre, posle odbrane Parka, šalje loptu u prazan gol. Video analizom je utvrđeno da Kukić nije postigao gol.

10:10 (20') Đang vraća "plus dva" za Koreju. Lepa akcija "dva na dva" Vujića i Marsenića, koji je iznudio i isključenja Kua. Nemanja Ilić koristi penal, smanjuje prednost Koreje. Kontra i gol Marsenića.

9:8 (18') Kang sa devet metara donosi novo izjednačenje. Dobra ideja Kukića, ali loš pas na krilo. Snalazi se Koreja i postiže novi gol. Šveđani isključuju Drašaka Nenadića, PRESTROGO!

8:7 (16') Milosavljev je odličan. Upisao je šestu odbranu. Šteta što nije igrao protiv Rusa i Francuza, a trebalo je ranije da dobije šansu i protiv Brazila. Evo i isključenja za Koreju. Uf, Park brani zicer Merceniću...

8:7 (15') Šveđani su prestrogi prema Srbima. Običan faul za penal Vanje Ilića i odmah "dva minuta" kazne. Đang je siguran. Prelepa akcija "orlova", sjajan pas za Kukića i gol za 7:6. Nije dugo potrajala naša prednost, Koreja je izvela "cepelin" i pogodila preko Kanga. Evo i gola Stefana Vujića.

6:5 (12') Marsenić za vođstvo Srbije!

- selektor Koreje je sada tražio predah za svoje momke.

5:5 (12') Nije sviran faul za Kukića, lopta je došla do Radivojevića, koji je neumoljiv s krila. Šveđani ne sviraju očigledan faul za sedmerac nad Radivojevićem. Nekoliko loših napada na obe strane. I još jednom Radivojević... I opet iz kontre!

"Sve šte zaboravili čim ste izašli na teren", rekao je između ostalog Peruničić svojim igračima na prvom tajm-aut.

5:2 (8') Mlitava odbrana Srbije je kažnjena, a onda probijanje i još jedna gol iz kontre.

3:2 (7') Brojčano slabiji u napadu smo uspeli da stvorimo dva zicera, ali ne i da postignemo gol. Koreja je napravila probijanje na dobro postavljenu srpsku odbranu. Nova tehnička greška, bačena lopta u aut i prilika za brži napad Koreje. Ništa od toga. Dugo je trajao napad protivnika, a odrana Srbije pukla je baš kada je pretio pasivan napad. Kang je strelac. Vujić se snašao i pogodio.

1:2 (4') Ku je dobio loptu na crti i iskoristio prvi napad uopšte na meču. Koreja je presekla naš napad, a Dejan Molosavljev pokazao da je maksimalno koncentrisan i spreman za utakmicu. Lopta na desno krilo ka Bogdanu Radivojeviću, pronalazi ugao i poravnava rezultat. Sudije iz Švedske odmah sude penal i isključenje za Marsenića. Nema šta, prestrogo. Đung pogađa.

- Počela je utakmica. Idemo "orlovi" po prvu pobedu!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.